Avdelningschef Statens internbank

Rekryterare
Riksgälden
Plats
Stockholm
Annonserat
den 29 december 2017
Stängs
den 4 februari 2018
Ref:
2017/1314
Kontakta
Hans Lindblad
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vill du ansvara för den statliga betalningsmodellen som kräver effektiva och säkra betalningar samt vara med och utveckla den inför framtidens utmaningar?

Som chef för avdelningen Statens internbank ansvarar du för att förvalta och utveckla den statliga betalningsmodellen som omfattar regelverk, avtal, kontostrukturer och system som stöder myndigheternas betalningar av bland annat statliga löner, pensioner, bidrag och studiemedel. Statens samlade betalningar uppgår under ett år till en storleksordning om 1,5 gånger svensk BNP och är en central del av den finansiella infrastrukturen.

Avdelningen består av tio personer. I uppdraget ingår att upphandla och förvalta ramavtal för kort- och betalningstjänster, lämna föreskrifter till betalningsförordningen, informera och hålla utbildningar, genomföra riskanalyser och besvara remisser. Avdelningen genomför utredningar och analyser för att utveckla verksamhetsområdet och handlägger ärenden, förvaltar system och samarbetar aktivt med andra myndigheter och banker i den löpande verksamheten.

Som avdelningschef för Statens internbank är du beredningsansvarig inom avdelningens ansvarsområden och rapporterar till riksgäldsdirektören och ingår i Riksgäldens ledningsgrupp. Du stöder ledningsgruppens gemensamma uppdrag genom att tillföra såväl perspektiv från avdelningens ansvarsområden som andra aspekter som kan spela in i beslutsprocessen. Du skapar goda förutsättningar inom egna avdelningen för ett målorienterat arbete och ett förtroendefullt klimat som bidrar till ett högt engagemang.

Vi söker dig med en akademisk examen inom ekonomi, statsvetenskap, juridik eller motsvarande som arbetsgivaren finner likvärdigt. Du har minst fem års erfarenhet av liknande tjänster som inkluderat chefsbefattningar och erfarenhet av strategiskt ledningsarbete. Du har erfarenhet av frågor som rör finansiell infrastruktur. Meriterande är erfarenhet av delar såväl som hela det finansiella systemet för att proaktivt möta framtidens utmaningar.

Du är en person som är mån om att omvärldsbevaka och upprätthålla nätverk inom området; inte minst med fokus på digitalisering och framtidens betalningssystem. Erfarenhet från myndighetsstyrning och finansiering är en merit.

Som person är du tydlig i ditt ledarskap och i din kommunikation. Du planerar, strukturerar, prioriterar och organiserar ditt och andras arbete på ett effektivt sätt. Du har en väl utvecklad förmåga att se helheten, främja samarbete samt att kunna fatta beslut. Arbetet på Riksgälden förutsätter hög integritet och att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta riksgäldsdirektör Hans Lindblad 08-613 46 51, hans.lindblad@riksgalden.se

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning. Tjänsten är säkerhetsklassad vilket kräver godkänd säkerhetsprövning.

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev, examensbevis och relevanta betyg senast den 4 februari 2018. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen. Ange referens 2017/1314.

Riksgälden erbjuder dig en arbetsplats med samhällsviktiga, intressanta och utvecklande arbetsuppgifter. Vi spelar en viktig roll i samhällsekonomin och på den svenska finansmarknaden. Vi bidrar till att statens pengar och finansiering hanteras effektivt och att det finansiella systemet är stabilt. I uppdraget ingår att vara statens internbank, förvalta statsskulden och ge statliga garantier och lån. Riksgälden ansvarar också för statens bankkrishantering och insättningsgarantin. Vårt kontor med cirka 180 medarbetare finns i centrala Stockholm. Vår vision är att tillsammans göra Riksgälden till en förebild både i Sverige och internationellt. Våra värderingar präglas av öppenhet, trygghet och professionalitet i utförande av vårt arbete. Riksgälden strävar efter att vara en hållbar och attraktiv arbetsgivare, där mångfald, olika erfarenheter, kompetens och bakgrunder tas tillvara.

Liknande jobb

Liknande jobb