Risk Manager inom operationell risk sökes till Carnegie Investment Bank

Plats
Stockholm
Annonserat
den 29 december 2017
Stängs
den 25 januari 2018
Kontakta
Sissel Pettersen
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Till vår uppdragsgivare Carnegie söker vi nu en Risk Manager inom området operationell risk. Du kommer få arbeta brett i rollen och nära verksamheten, både operativt och strategiskt. Du kommer arbeta nära bankens Group Operational Risk Manager samt ytterligare en kollega inom samma område.

Tjänsten är placerad på Carnegies kontor på Regeringsgatan i Stockholm och du rapporterar till Group Chief Risk Officer.

Om tjänsten
I rollen som Risk Manager kommer du ansvara för att identifiera, kontrollera, värdera och rapportera operationella risker i verksamheten, samt att föreslå åtgärder och rutiner i syfte att effektivisera den interna kontrollmiljön.

För att hantera de operativa riskerna i verksamheten har Carnegie etablerat ett koncernövergripande ramverk som omfattar principer och processer för hur operativa risker ska hanteras. Du kommer i rollen arbeta med att bland annat facilitera självutvärderingar, utföra kontroller, informera om och följa upp incidentrapporter samt hålla i utbildningar för verksamheten inom riskområdet.

Du kommer även arbeta i olika projekt med syfte att stödja verksamheten i riskfrågor. Utöver detta kommer du vara inblandad i olika koncernövergripande processer, såsom t.ex. bankens interna kapital- och likviditetsutvärdering (IKLU), årsredovisning och styrdokument inom riskområdet.

Rollen innefattar arbete på koncernnivå men med huvudfokus på den svenska verksamheten. Du kommer även vara delaktig i riskkontrollen för filialerna i UK, Finland och Danmark.

Carnegie erbjuder en affärsnära och operativ roll i en dynamisk arbetsmiljö, där hög kvalitet prioriteras. Det är Carnegies övertygelse att laganda och samarbete skapar bättre resultat än summan av enskilda insatser. I en bank som Carnegie kommer du nära kärnverksamheten och lever närmare resultatet. Hos Carnegie får du möjligheten till stort ansvarstagande och att genom egna insatser kunna påverka resultat.

Är det här du?
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande. Du har flera års erfarenhet från bank och finansområdet och minst 3 års erfarenhet av liknande uppgifter från bank, värdepappersbolag eller konsultfirma med inriktning på operationella risker. Det är ett plus om du har arbetat med operativ risk på koncernnivå och vi ser gärna att du har förståelse för bolagets verksamhet. Slutligen söker vi dig som har erfarenhet av att arbeta processorienterat och i projektform.

Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både muntligt och skriftligt, är ett krav för rollen. 

I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som är leveransinriktad, affärsorienterad och strukturerad i ditt arbetssätt. Då du kommer arbeta nära verksamheten är det viktigt att du är prestigelös, kommunikativ och kan anpassa ditt förhållningssätt beroende på vem du pratar med. Vi söker dig som har hög integritet, är flexibel och har en positiv inställning samt gillar att arbeta i en högpresterande miljö.

Vill du veta mer?
I denna rekrytering samarbetar Carnegie Investment Bank med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på "ansök"-knappen nedan. Vid frågor vänligen kontakta rekryteringskonsult Sissel Pettersen på 08-120 50 426. Urvalet av ansökningar sker löpande.

Välkommen in med din ansökan!

Om Carnegie
Carnegie är Nordens ledande kunskapshus för finansiella tjänster. Vårt uppdrag är att sätta pengar i arbete, skapa mervärde för institutioner, företag och privatkunder inom värdepappershandel, investment banking, private banking och kapitalförvaltning. Carnegie finns i sju länder med cirka 630 medarbetare.

Liknande jobb

Liknande jobb