Jurist till Privattandläkarna

Rekryterare
Privattandläkarna
Plats
Stockholm
Annonserat
den 2 januari 2018
Stängs
den 1 februari 2018
Kontakta
Helena Woodcock
Kategori
Juridik
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Arbetsbeskrivning
Tjänsten består i att ansvara för Privattandläkarnas förtroendenämndsverksamhet samt att stödja föreningens medlemmar med juridisk rådgivning. Vidare ingår utredningsarbete och hantering av remisser och nya regelverk, där de juridiska effekterna för föreningens medlemmar måste utredas.

Syftet med förtroendenämndsverksamheten är att lösa tvister mellan patienter och vårdgivare. Förtroendenämndsverksamheten består idag av fyra lokala förtroendenämnder och en central nämnd. Förtroendenämndsverksamheten kommer att effektiviseras och samtidigt förstärkas under 2018. I denna tjänst ingår att leda det operativa arbetet och ge stöd till förtroendenämndsledamöterna vid beredande och utformning av beslut. I ansvaret för själva förtroendenämndsverksamheten ingår också visst personalansvar, verksamhetsutveckling, uppföljning och utbildning av förtroendevalda samt att tillhandahålla expertis inom frågor som rör garantifrågor och konsumenträttsliga frågor. Externa kontakter förekommer även med tillsynsmyndigheter, patientansvarsnämnder, försäkringsbolag och konsumentorganisationer.

Tjänstens omfattning är 100 procent, men kan anpassas efter rätt sökande. Ett fåtal tjänsteresor per år kommer att förekomma.

Vem är du?
Vi söker dig med juristexamen eller akademisk utbildning med juridisk inriktning. Du bör ha några års arbetslivserfarenhet, gärna från domstol (tingsmeritering) eller myndighet. Har du arbetat med konsumenträttsliga frågor är det särskilt meriterande. Du tycker om att skriva och har mycket lätt för att uttrycka dig i såväl tal som skrift. Du har en stor social kompetens och lätt att få förtroende. Du är ödmjuk och bra på att samarbeta samtidigt som du har god integritet i relation till patienter, medlemsföretag och förtroendevalda.

Du erbjuds
Du erbjuds en stimulerande roll på en organisation som präglas av god stämning och stor kollegial gemenskap. Du kommer också få utbildning i branschspecifika frågor och regelverk.

Din ansökan
Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Urval sker löpande. I denna rekryteringsprocess samarbetar Privattandläkarna med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helena Woodcock på telefonnummer 0733-10 95 85 alternativt helena.woodcock@jurek.se.

Om verksamheten
Privattandläkarna är branschorganisationen för de privata tandvårdsföretagen. Det är den enda organisationen i Sverige som tar tillvara privattandvårdens intressen. Verksamheten närmast medlemmarna bedrivs i 22 lokalavdelningar utspridda över landet. Privattandläkarnas kansli ligger på Kungsholmen i Stockholm och där verkar drygt ett tiotal anställda tjänstemän.

Privattandläkarna söker nu en jurist.

Område:
Stockholm
Stockholms län

Anställning: 
Tillsvidare, Heltid

Kontakt:
Helena Woodcock
0733-10 95 85

Liknande jobb

Liknande jobb