Var med och gör skillnad i rollen som redovisningsexpert

Plats
Stockholm
Annonserat
den 5 januari 2018
Stängs
den 20 januari 2018
Ref:
950
Kontakta
Magnus Eriksson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Som redovisningsexpert inom område Bank kommer du tillsammans med dina kollegor på avdelningen att vara Finansinspektionens (FI:s) interna expert i redovisningsrelaterade frågor. Du deltar i löpande tillsyn av bankerna och fördjupar dig i specifika redovisningsfrågor kopplade till vår verksamhet. Du är delaktig i regelutveckling och policyfrågor rörande redovisning samt följer den internationella regelutvecklingen inom området.

Vi söker dig som har en universitetsexamen inom ekonomi med inriktning mot redovisning. Du har mångårig erfarenhet av redovisning och/eller revision med inriktning mot den finansiella sektorn. Tjänsten efterfrågar djupa kunskaper om svenska och internationella (IFRS) redovisningsregler. Erfarenhet av de regelverk som gäller för banker och värdepappersbolag, såsom t ex kapitaltäckningsregler, är meriterande.

Som person är du analytisk, strukturerad och självgående. Ditt arbete kännetecknas vidare av initiativkraft och en mycket god samarbetsförmåga.

Arbetet på FI förutsätter att du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta avdelningschef för Kapital och redovisning Magnus Eriksson på telefon 08-408 983 24.

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev, examensbevis och relevanta betyg senast den 20 januari 2018. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

FI arbetar för finansiell stabilitet och ett gott konsumentskydd. Här arbetar drygt 450 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!

Liknande jobb

Liknande jobb