Privatmarknadschef till Varbergs Sparbank

Plats
Halland
Annonserat
den 8 januari 2018
Stängs
den 24 januari 2018
Kontakta
Helena Bengtsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Varbergs Sparbank

Varbergs Sparbank har sitt säte och huvudkontor i Varberg och har en affärsvolym på cirka 46 miljarder. Vi är ca 130 anställda fördelade på en egen telefonbank och flera kontor i Varbergs kommun och Horred i Marks kommun. Varbergs Sparbanks verksamhet är lokal och vi är en av Sveriges mest solida banker.

Swedbank är vår viktigaste samarbetspartner. Samarbetet omfattar framför allt produktsortiment, IT-stöd samt hypoteks- och fondverksamhet. Bankens verksamhet är uppbyggd kring tre affärsområden; privatmarknad, företagsmarknad och private banking. Alla områden har ett nära samarbete för våra kunders bästa.

Vår nuvarande privatmarknadschef kommer att gå vidare till nya utmaningar till sommaren och vi söker nu hennes efterträdare. Är du en erfaren ledare som söker en ny utmaning? Vi erbjuder dig en roll nära besluten med stora möjligheter att vara med och påverka. 

Arbetsbeskrivning 
Din roll innefattar att i samförstånd med vår VD leda och utveckla privatmarknaden och kontorsrörelsen i enlighet med bankens fastställda mål och strategier. Du håller dig väl uppdaterad med utvecklingen inom bankområdet och marknadsutvecklingen inom verksamhetsområdet samt följer aktivt de förhållanden som påverkar verksamheten och vidtar de åtgärder som behövs.

Du ansvarar också för att effektivitet, kvalitet och god service upprätthålls samt att kompetensen i banken utvecklas i takt med de krav som samhällsutvecklingen och förändrade förutsättningar i övrigt ställer på bankverksamheten. Du rapporterar till VD och ingår i bankens ledningsgrupp samt sitter som ledamot i vårt affärs- och marknadsråd. Tjänsten innefattar personalansvar för våra sex kontorschefer.  

Bakgrund
Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom ekonomi eller finans och flera års erfarenhet från bank. Du har tidigare vana av att leda och utveckla andra, såväl chefer som medarbetare, och är trygg i din roll som ledare. Vi ser även att du innehar Swedsecs Rådgivarlicens samt Bolånelicens. 

Som person har du en hög social kompetens, du är kommunikativ och har lätt för att samarbeta med andra. Du är en uttalad ledare som tycker om att coacha, motivera och utveckla dina medarbetare och se deras potential. I ditt arbete har du lätt för att lyfta blicken och tänka strategiskt. Trivs du att arbeta i en prestigelös och öppen miljö är detta tjänsten för dig!

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med SJR in Scandinavia AB (SJR). Välkommen med din ansökan senast den 24 januari. För att söka tjänsten går du in på www.sjr.se. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Helena Bengtsson om du har frågor på telefon 031-333 54 85. Välkommen med din ansökan!