Koncernredovisningsekonom till Munters Group Accounting

Rekryterare
Munters
Plats
Stockholm
Annonserat
den 9 januari 2018
Stängs
den 8 februari 2018
Kontakta
Sara Borgeström
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Munters är en världsledande leverantör av energieffektiva lösningar för luftbehandling. Genom innovativ teknik skapar våra experter ett perfekt klimat för kunder i de flesta branscher. Våra största kunder finns bland livsmedelsföretag, läkemedelsbolag och datacenter. Munters har varit banbrytande inom området luftmiljö sedan företaget grundades 1955. Idag sker tillverkning, försäljning och service i fler än 30 länder av våra omkring 3 500 medarbetare. Munters är noterat på Nasdaq Stockholm och omsätter drygt sex miljarder kronor

Koncernredovisningsekonom till Munters Group Accounting

Om tjänsten
Nu söker vi dig med ett genuint intresse för koncernredovisning och IFRS-frågor. Munters Group Accounting, som karakteriseras av gott samarbete och bredd i arbetsuppgifterna, består av fem medarbetare varav en ytterligare koncernredovisningsekonom. Tillsammans ansvarar teamet för koncernens månads-, kvartals- samt årsbokslut samt årsredovisning, affärsuppföljning, intern kontroll samt har ägarskap för koncernens gemensamma konsolideringssystem. Group Accounting har många kontaktytor och ett nära samarbete med dotterbolag i alla världsdelar samt Group Tax, Treasury och Investor relations. 

Rollen är placerad i Kista och du rapporterar till Vice President Group Finance. 

Efter Munters börsnotering i maj behöver vi nu utöka teamet med ytterligare en driven och proaktiv Koncernredovisningsekonom med följande huvudsakliga ansvarsområden och arbetsuppgifter:

  • Koncernredovisning enligt IFRS, intern samt extern rapportering
  • Kvartalsrapporter samt Årsredovisningsprocessen  
  • Bidra i utvecklingen av rutiner och processer
  • Utredning, kartläggning, och införande av nya redovisningsregler
  • Stödja och utbilda dotterbolagen i redovisnings- och rapporteringsfrågor 
  • Delta i förvärvsprojekt med ansvar för förvärvsredovisning  
  • Kontakter med externa revisorer samt myndigheter 

Din profil
Vi söker dig med akademisk examen kombinerat med minst 3 års relevant erfarenhet av koncernredovisning och IFRS-frågor, alternativt så har du skaffat dig en god förståelse som revisor där du reviderat internationella koncernen. Rätt kandidat trivs i en dynamiska och föränderlig miljö och i en roll med många internationella kontaktytor. Det är en fördel om du är van vid att hantera bolagsförvärv och avyttringar. För att lyckas i rollen krävs en mycket god social förmåga, ett pedagogiskt förhållningssätt, stort eget driv samt intresse för att arbeta i en bred roll. Goda kunskaper i MS Office liksom engelska krävs för rollen och erfarenhet av koncernrapporteringssystemet AARO är meriterande. 

Munters erbjuder
Munters företagskultur bygger på förtroende, flexibilitet och laganda, vilket leder till medarbetare som har en hög grad av individuellt ansvar och utmanande uppgifter. Genom att lyssna på varandra och leva efter "One Munters"-visionen har vi stora möjligheter att samarbeta med kollegor runt om i världen. Det här har omvandlat ett medelstort företag till en framgångsrik global aktör.

Vi erbjuder ett "karriärsramverk" där vi analyserar din nuvarande tjänst och prestation och ger dig stöd i din karriärutveckling. Oavsett om det är en horisontell eller vertikal karriärutveckling, erbjuder vi dig vägen till att utveckla dig själv.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Munters med SJR. Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig skicka in din ansökan snarast. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt. Du söker tjänsten via www.sjr.se. Har du frågor om tjänsten kontakta ansvarig rekryterare Sara Borgeström på 08-407 55 12. Vi tillämpar ett löpande urval, välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb