Scania

Scanias Globala inköpsfunktion söker en Business Controller

Rekryterare
Scania
Plats
Södertälje
Annonserat
den 9 januari 2018
Stängs
den 31 januari 2018
Ref:
20175867
Kontakta
Martina Isaac
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Scania Purchasing ansvarar för inköp av produkter och tjänster till Scanias samtliga enheter i världen. Det globala inköpsansvaret är centraliserat till Södertälje. Nu har du chansen att söka ett spännande jobb som Business Controller på Inköp! Vill du vara en viktig del av utvecklingen på inköp och hela Scania samt arbeta i en dynamisk, omväxlande och internationell miljö med drivna arbetskollegor? Då har vi jobbet för dig!

Business Control Purchasing är en central ekonomifunktion som supportar inköpsledningen och dess inköpare. Vårt huvuduppdrag är att klä verksamheten i siffror och på så sätt säkerställa att besluten tas på rätt grunder. Vi ställs nu mot nya utmaningar och spännande uppdrag och behöver därför utöka gruppen med ytterligare en driven och engagerad business controller.

Teamet som du kommer att tillhöra består idag av sju controllers. Hos oss är god gruppdynamik en självklarhet för att sprida och dela kunskap mellan varandra. Jag som din chef kommer att ha kontinuerliga avstämningar med dig för att stötta och leda dig i vår spännande och händelserika verksamhet där mycket fokus just nu läggs på processoptimering och morgondagens behov av styrning med våra kollegor på VW Truck and Bus.

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta med verksamhetsstyrning och support av avdelningen Projects, Strategy & Regions på Inköp. Den stora utmaningen för dig blir att, tillsammans med projektgruppen, ta fram morgondagens uppföljningsverktyg för att säkerställa att vi når målen i våra stora gemensamma projekt tillsammans med MAN.
 
Kombinationen av ledningsgrupp och de övergripande ansvaret för ett antal processer skapar en bred roll. De tvärfunktionella gränssnitten är många så det finns verkligen en möjlighet att lära sig Scania. Samarbetet med Truck & Bus är högst närvarande, det finns många kontaktytor såväl inom Scania som med MAN och VW.
 
Inköp är en resultat och processtyrd organisation. Detta gör att du kommer att ha nytta av alla dina tre roller som ekonom; supportstödet, experten och sheriffen!
 
Din profil
Jag söker dig som är civilekonom eller civilingenjör med ekonomiinriktning. Det är meriterande med erfarenhet från inköp och/eller controlling.
 
Du har god analytisk förmåga, kan se samband och dra slutsatser från komplexa underlag. Du bör vara flexibel, uppskatta många kontaktytor samt vara terränggående i olika miljöer.
Miljön är internationell så god engelska är ett krav. Du måste ha en väldigt bra systemvana och svart bälte i Excel.
 
Vi erbjuder ett attraktivt och brett arbete i en genuint global organisation. Vår målsättning är mycket hög vad gäller kvalitet och resultat och vi söker därför dig som har egen drivkraft att arbeta mot våra gemensamt uppsatta mål.
 
Låter detta intressant? Tveka inte att skicka in din ansökan till oss.
 
För ytterligare information kontakta
Martina Isaac, Group Manager Business Control, tfn 08-553 714 17
Peter Palmkvist, Head of Business Control & Analysis, tfn 08-553 513 24
 
Ansökan
Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.

Gör din ansökan via http://www.scania.com/group/en/available-positions/ för att vi ska få korrekta uppgifter. I de fall det uppstår problem med att registrera din ansökan på scania.com så kan du maila din ansökan till kandidatbokning@scania.com
OBS! Ange Scanias Job Id 20175867 i ämnesraden. Bifoga ditt CV, personligt brev samt relevanta betygskopior (endast i word eller pdf-fomat). Vi behöver också ditt fullständiga namn, adress, e-post och mobilnummer för att kunna registrera din ansökan. Ofullständiga mailansökningar kommer vi ej kunna hantera.

About the job

  • Title: Scanias Globala inköpsfunktion söker en Business Controller
  • Business area: Purchasing
  • Country: Sweden
  • City: Sodertalje
  • Last application date: 2018-01-31
  • Job Id: 20175867

About Scania
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2016 levererade vi 73 100 lastbilar, 8 300 bussar samt 7 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 104 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 46 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Liknande jobb

Liknande jobb