Näringslivsstrateg till Örebro kommun

Rekryterare
Örebro kommun
Plats
Örebro
Annonserat
den 9 januari 2018
Stängs
den 4 februari 2018
Ref:
SE-12411
Kontakta
Nicklas Jungander
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Utvecklingsorienterad strateg med god samarbetsförmåga

Vill du vara med och bidra till tillväxt och långsiktig hållbar utveckling av Örebro kommun? Nu söker Örebro kommun en näringslivsstrateg med ansvar för omvärldsanalyser och utvecklingsprojekt.

Position
Vill du vara med och bidra till tillväxt och långsiktig hållbar utveckling av Örebro kommun? Nu söker Örebro kommun en näringslivsstrateg med ansvar för omvärldsanalyser och utvecklingsprojekt med målet att vara med och bidra till tillväxt och näringslivsutveckling i Örebro kommun.

Näringslivsfunktionen ingår i Kommunstyrelseförvaltningen och har det övergripande målet att skapa förutsättningar för ett gott näringslivsklimat och en långsiktig hållbar utveckling. Genom stärkt konkurrenskraft som etableringsort för nya företag samt goda förutsättningar för expansion i befintliga företag skapas grund för attraktiva arbetstillfällen för en växande befolkning.

Som näringslivsstrateg är du direkt underställd näringslivsdirektören och stöttar denne i arbetet med näringslivsutveckling. Du kommer arbeta nära både politiker och tjänstemän där du kommer driva och samordna interna processer med koppling till näringslivsutveckling och andra tillväxtfrågor såväl inom kommunen som i samarbete med externa aktörer. Du kommer genomföra kvalificerade analyser och utredningar och utvärdera olika marknadsinsatser.

I rollen ligger ett stort ansvar att självständigt genomföra omvärldsanalyser genom att analysera, sammanställa och presentera statistik, data och information inom området för att tydliggöra trender, jämföra med andra regioner. Syftet är att följa upp resultat och föreslå prioriteringar av olika insatser. I detta ansvar förväntas du driva frågor internt och externt i såväl projektform som löpande utveckling. Rollen kräver mycket samarbete där du kommer arbeta tillsammans med andra förvaltningar, exempelvis stadsbyggnadsförvaltningen m.fl., för att gemensamt utveckla effektiva arbetssätt och processer gemtemot näringsliv och andra externa intressenter som driver tillväxt inom Örebro kommun.

Vi söker dig som har en förståelse och ett intresse för näringslivsfrågor och näringslivsutveckling. Du har en akademisk utbildning eller en motsvarande erfarenhet. Du har en god erfarenhet av arbete med analys och omvärldsbevakning, fördelaktigt inom näringslivsområdet. Du rör dig hemtamt i gränslandet mellan politik, näringsliv och akademin och har en förmåga att driva och samordna interna processer med flera intressenter. Erfarenhet av arbete i en politisk styrd organisation är meriterande.

Du är van att arbeta självständigt men har en stark förmåga att samarbeta och har ett intresse att arbeta i team. Du har en mycket god förmåga att skapa relationer och samarbeten, där du proaktivt driver utveckling tillsammans med andra och mellan förvaltningar och avdelningar. Du behärskar svenska och engelska obehindrat i tal och skrift.

Låter det som en spännande möjlighet? Välkommen med din ansökan (personligt brev och CV) snarast, dock senast 4 februari 2018, via www.mercuriurval.se (ref.nr SE-12411). Frågor besvaras av ansvarig konsult på Mercuri Urval, Nicklas Jungander, 019-19 68 05.

Om företaget
Örebro är befolkningsmässigt landets sjunde största kommun med närmare 150 000 invånare. Örebro står idag för en växande del av Sveriges tillväxt och är motorn i Sveriges femte största arbetsmarknadsregion. Näringslivet präglas av mångfald och bredd och Örebro är inte beroende av en dominerande näringsgren. Örebro Universitet är med sina 18 000 studenter ett av Sveriges mest expansiva och spelar en mycket viktig roll i det innovationsstödjande systemet. Drygt 13 000 arbetar inom Örebro Kommun som har en budgetomslutning om ca 8 mdr kronor. Visionen är att vara ”Skandinaviens mest attraktiva medelstora stad”.