Human Capital

Senior Rådgivare inom Finansiell Rapportering

Rekryterare
Human Capital
Plats
Stockholm
Annonserat
den 11 januari 2018
Stängs
den 10 februari 2018
Kontakta
Tobias Danielsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vi söker nu till KPMG Accounting Advisory Services en kompetent och driven person med ett brinnande intresse för att vara med och hjälpa våra kunder med transformationsprojekt avseende övergång till nya redovisningsregler.

Tjänsten är med placering på det svenska huvudkontoret i Stockholm city på Vasagatan 16.

Avdelningen Accounting Advisory Services består idag av ca 20 medarbetare och vi är en del av KPMG Advisory. Vi arbetar med rådgivning inom allt från små bolag, föreningar och stiftelser till stora bolag och IFRS-koncerner. De senaste årens intensiva utveckling och förändringsarbete inom redovisningsområdet, i kombination med en ökad komplexitet i våra kunders verksamhet, har gett upphov till en ökad efterfrågan av dessa tjänster och den kompetens som AAS tillhandahåller. Avdelningen består idag av tre olika team, Swedish GAAP, IFRS och Transformation & Consulting. Nu söker vi dig som vill vara med och bygga avdelningen och tjänsteutbudet inom just Transformation & Consulting.

Din utmaning:
Inom teamet Transformation & Consulting arbetar idag 10 personer och här drivs våra stora transformationsprojekt. Du kommer få arbeta med:

  • Arbeta gentemot större koncerner för att hjälpa kunderna i övergången mellan ett regelverk till ett annat och just nu arbetar gruppen mycket med olika typer av projekt inom IFRS 15 och 16.
  • Du kommer att få möjlighet att förstå helheten i kundens affär och vara rådgivande i arbetet med kunderna. Inom enheten arbetar vi främst med större projekt ofta nära både verksamhetsområdet Skatt och Revision inom KPMG. 
  • I våra större transformationsprojekt samarbetar vi även med andra avdelningar inom Advisory för att ge kunderna helhetslösningar utifrån deras behov. Du hittar mer info om teamet här: https: //home.kpmg.com/se/sv/home/tjanster/Redovisning.html

”Den kunskap och spetskompetens som finns inom avdelningen är otroligt häftig! Alla inom gruppen arbetar tight tillsammans och vi delar olika resonemang och kunskap med varandra varje dag.

Vad kan vi erbjuda?

Som medarbetare inom Accounting Advisory Services blir du del av en miljö där vi hela tiden arbetar aktivt för att påverka normgivning i ett tidigt stadium, och vi ger dig möjlighet att ligga i framkant inom din profession. Som Senior rådgivare kan du även bli engagerad i olika nationella och internationella organ. Hos oss arbetar du nära kunderna och hjälper dem med redovisnings rådgivning och underlag för att fatta rätt beslut.

Din bakgrund:

  • Civilekonom eller motsvarande universitetsexamen inom ekonomi.
  • Du har 6-10 års relevant arbetslivserfarenhet ifrån revisionsbyrå alternativt koncernekonomi funktion på börsnoterat företag.
  • Har kunskaper om IFRS redovisningsstandarder, bredd snarare än djup.
  • Utåtriktad som person och tycker om att ha många kontakter både internt och externt.
  • Kan och vill driva projekt och tycker om att förbättra och effektivisera processer.
  • Vi ser gärna att du har en konsultbakgrund eller har arbetat med interna projekt avseende IFRS.
  • Flytande i svenska och engelska, tal och skrift.

För att lyckas i rollen tror vi att du är självständig, kommunikativ och affärsmässig. Vidare har du god förmåga att leda andra och lätt för att samarbeta med olika typer av personer och kompetenser.

Din ansökan:
KPMG samarbetar i denna rekrytering med Human Capital och alla ansökningar och CV’s skickas till careers@humancapital.se, med referens TD/1523, så snart som möjligt intervjuer sker löpande. Frågor om tjänsten besvaras av Human Capital 08-54699260.

KPMG i Sverige:
På KPMG arbetar vi tillsammans med våra kunder för att skapa trygghet och bidra i förändring. Vi drivs av att förmedla affärsmässiga insikter och erbjuder branschspecifika och kvalificerade tjänster inom revision, skatt och rådgivning. Genom vårt globala nätverk är vi ett av världens ledande kunskapsföretag med 189 000 specialister i 152 länder. I Sverige har vi stark lokal förankring med 1700 medarbetare på ett 50-tal orter runt om i landet. Verksamhetsområdet Advisory består av 300 medarbetare och arbetar med rådgivning till företag och organisationer både i Sverige och globalt. Tjänsterna sträcker sig över ett brett spektrum, från företagstransaktioner och omfattande transformationsprojekt till djupt regelverkskunnande och internrevision.

Besöka gärna: www.kpmg.se för att läsa mer.

Liknande jobb

Liknande jobb