Head Of Business Control – Viasat

Rekryterare
Viasat
Plats
Stockholm
Annonserat
den 10 januari 2018
Stängs
den 9 februari 2018
Kontakta
Lisa Aspsäter
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Med placering på MTG Sveriges kontor på Södermalm söker vi nu en ambitiös och erfaren Head of Business Control till affärsområdet Pay TV Sverige. Tjänsten innehar ett personalansvar om fem kvalificerade medarbetare och kommer att, tillsammans med sitt team, säkerställa att affärsområdet Pay TV erhåller nödvändigt stöd i form av kvalificerad affärsanalys och rapportering samt uppnår sina ekonomiska och strategiska mål.

Tjänsten förväntas också ta en aktiv del i ledningsgruppen för Pay TV. Rätt kandidat är civilekonom med ca 8-10 års relevant erfarenhet och har mycket god förståelse för såväl ekonomistyrning som redovisning / rapportering och har dokumenterad operativ erfarenhet av att arbeta som affärsnära controller. Om du förstår och har erfarenhet av intäkter via abonnemang är det en stor fördel. Rätt kandidat har också ett starkt engagemang och trivs med att driva egna projekt och utveckla nya lösningar för rapportering och analys och har ett genuint intresse för, samt erfarenhet av ledarskap och förmågan att utveckla sina medarbetare.

Om du sedan tidigare arbetat, och trivts inom internationella, dynamiska organisationer med höga krav är detta en stor fördel. Dialogen med den egna verksamheten och övriga bolag inom MTG är tät och du rapporterar till CFO MTG Sverige. Dina Excel-kunskaper är utmärkta och din engelska flytande. För att lyckas i rollen krävs stor analytisk förmåga, operativt arbetssätt, prestigelöshet, intresse för affären, hög integritet och en stor social förmåga samt viljan att driva företaget framåt och arbeta i en roll med stora kontaktytor

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att:

  • Fullt ansvar för verksamhetens ekonomistyrning, rapportering och analys samt bokslutsarbete och övrig managementrapportering
  • Ansvara för Budget och Forecast-processen samt månatlig KPI-rapportering
  • Ansvara för kvaliteten samt upprätta löpande analyser av intäkter och kostnader för företagets produktportfölj
  • Proaktiv driva utveckling av finansprocesser och analysmodeller för att på bästa sätt möta affärens behov
  • Diverse ad hoc projekt och rapporter

Om företaget
Viasat is part of MTG (Modern Times Group MTG AB (publ.), a leading international digital entertainment group and we are shaping the future of entertainment by connecting consumers with the content that they love in as many ways as possible. Our brands span TV, radio and next generation entertainment experiences in esports, digital video networks and online gaming. Born in Sweden, our shares are listed on Nasdaq Stockholm (‘MTGA’ and ‘MTGB’).

Kontaktperson
Lisa Aspsäter
Rekryteringskonsult
lisa.aspsater@futurevalue.se

Liknande jobb

Liknande jobb