Redovisningsexpert som vill verka för en konkurrenskraftig europeisk kapitalmarknad

Plats
Stockholm
Annonserat
den 11 januari 2018
Stängs
den 23 januari 2018
Kontakta
Maria Samuelsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Som redovisningsexpert arbetar du med att övervaka noterade företags regelbundna finansiella information, så kallad redovisningstillsyn. Tillsammans med dina kollegor på avdelningen Prospekt och redovisning ansvarar du för att säkerställa att de noterade företagen följer redovisningsreglerna och att de tillämpar dessa på ett enhetligt sätt.

I rollen som redovisningsexpert ingår ansvar för den svenska redovisningstillsynen av noterade företag. Då delar av redovisningstillsynen för närvarande är delegerad genom lag till börserna så ingår det i arbetet att utöva tillsyn av att börsernas övervakning håller en hög kvalité. I ditt arbete ingår också att besvara frågor om redovisning från såväl företag som kollegor inom Finansinspektionen (FI). Arbetet innebär även tät kontakt med kollegor på andra tillsynsmyndigheter inom EU.

Vi söker dig som har en akademisk examen inom ekonomi med inriktning mot redovisning. Du har erfarenhet av arbete med redovisning eller revision, gärna med inriktning mot noterade företag. Goda kunskaper om både svenska och internationella redovisningsregler (IFRS) är en förutsättning. Kunskap om aktiemarknaden är meriterande.

Som person är du analytisk, självgående, initiativtagande och uthållig. Du bidrar med gott samarbete och är tydlig i din kommunikation. Arbetet på FI förutsätter hög integritet och att du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta avdelningschef Maria Samuelsson på 08-408 98387 eller maria.samuelsson@fi.se.

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev, examensbevis och relevanta betyg senast den 23 januari 2018. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

FI arbetar för finansiell stabilitet och ett gott konsumentskydd. Här arbetar drygt 450 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!

Liknande jobb

Liknande jobb