Treasury Controller Höganäs AB

Rekryterare
Höganäs AB
Plats
Skåne län
Annonserat
den 17 januari 2018
Stängs
den 27 februari 2018
Ref:
36592
Kontakta
Christina Appelqvist
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vi söker en medarbetare till vår treasuryavdelning som arbetar med hela koncernens likviditet, externa och interna lån, finansiering av förvärv, derivathandel och finansiella risker. Vi lägger fram förslag till finanspolicyn och ser till att riskmandaten efterlevs. Funktionen är koncerngemensam.

Vi söker dig som
Vill arbeta tillsammans med kollegor världen över. Är intresserad av vad som händer på de finansiella marknaderna. Vill arbeta tillsammans med oss i en expansiv multinationell koncern.

För att lyckas i din roll ser vi att du som person är noggrann, analytisk och ansvarskännande. Dina kunskaper i svenska och engelska är goda, både i tal och i skrift. Du är en erfaren Excel-användare och hanterar du M3 (Movex) och CRM är det meriterande.

Vi tror att du som söker har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter eller att du under ca fem års tid har skaffat dig breda kunskaper inom ekonomiområdet och nu är intresserad av att specialisera dig inom en större internationell koncern.

Om tjänsten
Exempel på arbetsuppgifter: 

Identifiera och analysera exponering i valutor, räntor, energi- och råvarupriser
Handla derivat för att säkra finansiella risker
Månatligt bokslutsarbete (redovisning, avstämning, analys)
Samordning / godkännande av betalningsflöden
Se till att riskmandaten i finanspolicyn efterlevs
Utveckla processer och ta aktiv del i löpande förbättringsåtgärder
Systemfrågor
Projektarbete

Rollen innefattar mycket kontakt med både interna och externa intressenter och arbetsuppgifterna är varierande med stort fokus på riskhantering. Rapportering sker till Group Treasury Manager.

Om företaget
Höganäs är världens ledande tillverkare av järn- och metallpulver. Vi ser oändliga möjligheter med våra produkter. Tillsammans med våra kunder utvecklar vi framtidens bilkomponenter, produkter för lödning, elektriska motorer och system för hållbar energiproduktion. Höganäs, som grundades 1797, hade en omsättning på 7 265 miljoner år 2016. Ägare är Lindéngruppen och Wallenberg-ägda FAM.

Att jobba på Höganäs
Vår ambition är att vara en arbetsplats där du känner att jobbet bidrar till att skapa mening i tillvaron. Vi har en tydlig ledningsfilosofi och du liksom vi ser det som självklart att det är genom samarbete och prestigelöshet vi utvecklar varandra och vår arbetsplats.

Vi ser alla som arbetar här, oavsett position, som ledare när vi tar oss an de utmaningar världen – och vi - står inför. I nära samarbete med vår omvärld styr vi mot vår vision om ett hållbart samhälle – Inspirera industrin att göra mer med mindre.

Kontakt
Linn Jeppsson
+46 42338459
Linn.Jeppsson@hoganas.com

Christina Appelqvist
0708-533651
Christina.Appelqvist@se.experis.com

Catharina Platoff
0702-2026521
catharina.platoff@se.experis.com