Accounting Specialist till Epiroc

Rekryterare
Epiroc
Plats
Stockholm
Annonserat
den 17 januari 2018
Stängs
den 16 februari 2018
Kontakta
Elinor Nilsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Gazella rekryterar nu en Accounting Specialist till Epiroc AB. Bolaget är en avknoppning från Atlas Copco och verkar inom gruv-, infrastruktur- och råvarusektorerna. Epiroc står inför en kommande börsnotering och som Accounting Specialist ges du goda utvecklingsmöjligheter samt chans att påverka och bygga upp processer inom redovisning och rapportering för moderbolaget. Du kommer att ingå i Finansavdelningen och arbeta nära koncernredovisningsteamet. Då finansfunktionen är ny förväntas du även bistå vid uppsättning av processer och implementering av system, samt interagera och samarbeta med andra finansfunktioner i uppbyggnadsfasen. Ett utpräglat fokus på jobbrotation gör att man i teamet kommer att byta fokusområden varje kvartal inom teamet. Detta bidrar till en stor variation i tjänsten samt till din egen utveckling. Vi ser gärna att du tidigare haft en roll som Redovisningsspecialist, Senior Accountant eller Senior Redovisningsekonom i ett större bolag eller inom en större koncern. Vi kommer att intervjua kandidater löpande och ber dig därför att skicka in ditt CV redan idag.

Din utmaning                                                                  

  • Hantera frågeställningar avseende skatter och moms
  • Värdering av personaloptionsprogram enligt IFRS 2
  • Löpande redovisning av finansiella transaktioner
  • Redovisning av pensioner enligt IAS19
  • Årsredovisning för moderbolaget
  • Inkomstdeklarationer
  • Ta en aktiv roll i interna projekt, upprätta nya rutiner och processer samt stötta ekonomifunktionen vid behov
  • Utföra rapportering, kvartals- och årsbokslut samt säkerställa att redovisning och rapportering sköts i enlighet med regelverk
  • Återkommande arbetsuppgifter med kontoavstämningar och kostnadsanalyser

Erfarenhet
Du har en akademisk examen inom ekonomi eller finans samt minst fem års arbetslivserfarenhet ifrån en liknande roll, gärna med erfarenhet av värdering av personaloptionsprogram, redovisning av finansiella transaktioner och/eller redovisning av pensioner enligt IAS19. Vidare har du god förståelse för hur ERP-system fungerar och det är meriterande om du har erfarenhet från en systemimplementation. Mycket goda kunskaper i Excel och professionella färdigheter i både svenska och engelska är ett krav.

Personliga egenskaper
Som person är du kommunikativ, självgående och social. Du är analytisk och en god lagspelare, samt uppskattar att arbeta i en föränderlig miljö. Du förstår vikten av att sätta och nå uppsatta mål, samt att arbeta mot deadlines. Vidare är det meriterande om du har intresse av att implementera, strukturera och förbättra finansiella rapporter samt interna kontroller.

Epiroc
Atlas Copcos styrelse tillkännagav under 2017 en plan för att föreslå en splittring av Atlas Copco till två världsklassade företag, Atlas Copco och Epiroc under 2018. Epiroc-koncernen kommer att ha cirka 12 000 anställda globalt och cirka 60 anställda i Epiroc AB.

Gazella
Gazella arbetar med rekrytering och konsultlösningar inom områdena redovisning, ekonomi- & affärsstyrning, finans och risk & compliance. Gazella erbjuder en snabb, flexibel och preciserad konsult- och rekryteringstjänst. Genom vår strävan efter att hela tiden förbättra den tjänst som erbjuds till både kandidater och klienter, utvecklar vi branschen framåt.

Ansökan
Är det dig vi söker? Ansök via knappen nedan. Ansvarig kontaktperson är Elinor Nilsson.

Liknande jobb

Liknande jobb