Vi söker en Chefsjurist till Hjerta

Rekryterare
Hjerta
Plats
Stockholm
Annonserat
den 17 januari 2018
Stängs
den 16 februari 2018
Kontakta
Ulriikka Uittomäki
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Arbetsbeskrivning
Som chefsjurist på Hjerta arbetar du brett och är ansvarig för den legala rådgivningen till såväl ledning som verksamhet. Du arbetar nära VD, sitter i företagets ledningsgrupp och bidrar inte endast med din juridiska kompetens utan deltar också aktivt i själva affären. Det viktiga arbetet med översyn och efterlevnad av regelverk kommer att vara ett centralt ansvarsområde för dig. Du tillhandahåller även juridisk rådgivning till övriga koncern- och intressebolag i nära samråd med VD. Du ansvarar också för större och strategiskt viktiga avtalsförhandlingar med kunder. Du är operativt ansvarig och leder det juridiska arbetet både strategiskt och operationellt. Du agerar kravställare och huvudsaklig kontakt avseende juridiska frågor gentemot externa samarbetspartners såsom leverantörer och externa experter.

Du ingår i Hjertas centrala funktion för juridik, compliance och risk som utgörs av fem personer vilka du har personalansvar för, som samverkar för att tillgodose verksamheternas behov. Du rapporterar till VD.

Vem är du
Vi söker dig som efter juristexamen har arbetat minst sju år på bolag och/eller advokatbyrå. Vi ser gärna att du har erfarenhet från finansbranschen och är genuint intresserad av affärer.  Du har goda kunskaper inom försäkringsrätt, förmedling av finansiella produkter, investeringsrådgivning, skatterätt, avtalsrätt och bolagsrätt.

Du har erfarenhet av operationellt ledarskap och har du erfarenhet av personalansvar är det meriterande men inte ett krav.

Som jurist är du affärsmässig, pedagogisk, pragmatisk och resultatorienterad. Som person är du prestigelös, driven och positiv. Du tar gärna initiativ och arbetar proaktivt och tvekar inte att kavla upp ärmarna vid behov.  Du är en naturlig ledare med förmåga att kommunicera, coacha och entusiasmera.

Du erbjuds
Du erbjuds en intressant tjänst i en trivsam, modern och snabbfotad organisation som utvecklas i takt med marknaden.

Ett ledande rådgivningsföretag inom försäkring och sparande.
Hjerta är ett ledande rådgivningsföretag inom försäkring och sparande. Vi möter behoven hos företag och individer med vårt breda erbjudande,

vår starka lokala närvaro och den stora organisationens möjligheter och fördelar. Vi levererar värde för våra kunder genom engagemang, trygghet och innovation.

Idag är vi ca 250 rådgivare på fler än 50 orter runt om i Sverige. Vi fortsätter att växa och skapa framtidens bästa rådgivarkoncern nära våra kunder.

I Hjerta ingår även Webcap, som erbjuder branschens modernaste kundhanteringssystem. www.hjerta.se

Då tjänsten ska tillsättas snarast möjligt kommer urvalsprocessen att ske fortlöpande. Ansökan emotses därför snarast möjligt. För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Jurek Rekrytering & Bemanning, Ulriikka Uittomäki, telefon: 0766331440. Skicka din ansökan snarast via vår hemsida: www.jurek.se

Liknande jobb

Liknande jobb