Group Business Controller till Dometic Group

Rekryterare
Dometic Group
Plats
Solna, Stockholm
Annonserat
den 19 januari 2018
Stängs
den 18 februari 2018
Kontakta
Oskar Jonsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Till koncernens huvudkontor i Solna Strand söker vi en person som ska ingå i Group Business Control. Group Business Control hanterar analys och rapportering av det operativa resultatet för hela verksamheten och ansvarar för rapportering till CEO, CFO samt övrig koncernledning och till styrelsen. Nu söker vi en person till rollen som Group Business Controller med utökat ansvar för Purchasing & Operations. Arbetet kommer dels att bestå av att sköta månadsrapportering och analys av inrapporterad data och även av att driva förbättringsprojekt avseende system, processer och nyckeltal. Det förekommer en del återkommande rapporter, men även en hel del ad hoc analyser och presentationer. Rollen kommer att ha många kontaktytor både på huvudkontoret, samt ute i verksamheten globalt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet där initiativförmåga, analysförmåga och strategiskt tänk värderas högt. Du måste ha en förmåga att skifta från det övergripande koncernperspektivet till att dyka ner i detaljanalyser. Arbetet ställer höga krav både på din förmåga att självständigt kunna driva dina egna projekt likväl som din kommunikation och förmåga att koordinera mellan många kontaktytor.

Arbetsuppgifter:
– Månadsrapportering inklusive uppföljning av operations
– Arbete tillsammans med regionerna för att utveckla övergripande principer och struktur för rapportering och analys av operativ verksamhet
– Vidareutveckla nyckeltal och mättekniker för operations
– Månatlig rapportering och uppföljning av inköp och råmaterialpåverkan
– Driva utvecklingsprojekt för moduler i inköpssystemet
– Delta i projekt tillsammans med Group Business Control och övriga Group Finance

Bakgrund:
– Civilekonom eller motsvarande relevant utbildning
– Ca 3-4 års arbetserfarenhet som Business Controller
– Goda kunskaper i Excel och övrigt goda systemkunskaper
– Flytande Engelska i tal och skrift är ett krav
– God egen initiativförmåga och erfarenhet av att driva förbättringsprojekt
– Erfarenhet av att arbeta på koncernnivå i en global kontext

Om Dometic
Dometic är världsledande inom lösningar för det mobila livet inom områdena Klimat, Hygien & Sanitet och Mat & Dryck. Dometic har verksamhet i Nord- och Sydamerika, EMEA samt Asien och Stillahavsområdet och erbjuder produkter som används i fritidsfordon, lastbilar och premiumbilar, i fritidsbåtar och arbetsbåtar samt inom en rad andra områden. Dometic erbjuder produkter och lösningar som berikar människors upplevelser utanför hemmet, oavsett om det är i en husbil, husvagn, båt eller lastbil. Vår drivkraft är att skapa smarta och tillförlitliga produkter med enastående design. Vi driver 22 tillverknings- och monterings-anläggningar i nio länder, säljer våra produkter i ett hundratal länder och tillverkar cirka 85 procent av de produkter vi säljer i våra egna anläggningar. Vi har ett globalt nätverk av återförsäljare som servar aftermarket. Dometic har cirka 6 500 medarbetare världen över, redovisade en nettoomsättning på 12,4 miljarder kronor för år 2016 och har sitt huvudkontor i Solna.

Kontaktperson
Oskar Jonsson
Rekryteringskonsult
0767835088
oskar.jonsson@futurevalue.se

Liknande jobb

Liknande jobb