Regional Controller – Beijer Byggmaterial

Plats
Sollentuna
Annonserat
den 19 januari 2018
Stängs
den 18 februari 2018
Kontakta
Lisa Aspsäter
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Till huvudkontoret i Sollentuna söker vi nu en ambitiös och affärsnära Regioncontroller. Rollen blir en av fyra Controllers som ansvarar för finansiell och analytisk support till den operativa verksamheten. Rätt kandidat får möjlighet att agera finansiell affärspartner för två regioner och kommer att arbeta tätt tillsammans med regionchef och filialchefer samt interagera med central ledningsgrupp på Beijer. Regioncontrollern ingår också i respektive regions ledningsgrupp där man förväntas ta en aktiv roll.

För att lyckas i rollen och trivas i organisationen krävs en stor kommunikativ förmåga och ett pedagogiskt och prestigelöst förhållningssätt. Rollen kräver mycket god analytisk förmåga samt god förståelse för redovisning och rätt kandidat tar ett stort eget ansvar för sitt arbete och för sin leverans. Tjänsten som Regioncontroller är bred och du trivs i en roll med många kontaktytor.
Rätt kandidat är Civilekonom med 2-5 års kvalificerad erfarenhet antingen från revision eller från rollen som Controller. Erfarenhet från retail är en fördel men inget krav. Tjänsten rapporterar till Head of Business Controlling.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
– Ansvara för regionerna/filialernas budget och prognosprocess samt delaktig i verksamhetens ekonomiska styrning
– Uppföljning och analys av verksamhetens resultat
– Delta aktivt i bokslutsprocessen tillsammans med ekonomiavdelningen i övrigt
– Månatlig framtagning och uppföljning av resultatrapporter
– Aktivt deltagande i regional ledningsgrupp med månatliga möten och planering
– Deltagande i strategiska förbättringsprojekt både avseende existerande verksamhet och uppstart av nya delar

Om företaget
Beijer Byggmaterial AB är Sveriges största helägda bygghandelskedja. De har över 70 byggbutiker jämnt utspridda över vårt avlånga land – fullproppade med pålitligt byggmaterial och rejäla verktyg åt både byggfirmor och hemmasnickare. De omsätter ca 5,5 miljarder SEK och har ca 1400 anställda omräknat till heltidsanställda. Beijer Byggmaterial AB ägs sedan 2018 av det amerikanska Private Equity bolaget Lone Star Funds.

Kontaktperson
Lisa Aspsäter
Rekryteringskonsult
lisa.aspsater@futurevalue.se

Liknande jobb

Liknande jobb