Collector Bank söker jurist till Dataskyddsombud

Rekryterare
Collector Bank
Plats
Göteborg
Annonserat
den 22 januari 2018
Stängs
den 21 februari 2018
Kontakta
Åsa Dahlberg
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Arbetsbeskrivning
Som Dataskydds- och personuppgiftsombud kommer du att ha ett koncernövergripande ansvar för Sverige, Norge och Finland, i enlighet med den Europeiska Dataskyddsförordningen (GDPR). Din roll innebär att vara rådgivande och kontrollera Collectors regelefterlevnad i enlighet med Dataskyddsförordningen som blir svensk lag under 2018. Du kommer exempelvis att arbeta med och ansvara för följande arbetsuppgifter:

-  Informera, utbilda och vara rådgivande internt i syfte att efterleva Dataskyddsförordningen
-  Tydliggöra risker, ge råd gällande konsekvensbedömning och vara kravställare avseende dataskydd vid utveckling av produkter och tjänster som behandlar personuppgifter
-  Vara kontaktperson mot tillsynsmyndigheter i frågor rörande Collectors hantering av personuppgifter
-  Säkerställa upprätthållande av register över bankens processer vilka behandlar personuppgifter
-  Vara behjälplig med och ett juridiskt stöd till Compliance-teamet inom dess ansvarsområden

Dataskyddsombudets uppgift är att vara oberoende i förhållande till den verksamhet som kontrolleras och du kommer att tillhöra bankens kontrollfunktion för regelefterlevnad.

Vem är du?
Vi söker dig med jur.kand.- eller juristexamen och som har minst något/några års arbetslivserfarenhet från advokatbyrå eller liknande. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av compliancefrågor, att ha arbetat med svenskt och europeiskt regelverk inom personuppgiftslagstiftningen och angränsande rättsområden och/eller internkontroll. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet från den finansiella sektorn. Som jurist har du en väl utvecklad analytisk förmåga, ett självgående arbetssätt, är noggrann och strukturerad, har hög integritet samt är resultatorienterad. Du uppskattar att arbeta med komplexa frågeställningar där kraven på kvalitet är högt satta och du är också intresserad av att som jurist implementera juridiken i en verklig kontext. Du är även pragmatisk utan att släppa på kravet på hög kvalitet i din rådgivning. Som person är du utåtriktad, lätt att samarbeta med, engagerad och trivs med att ta stort eget ansvar och egna initiativ. Vidare är du kommunikativ samt har lätt för att etablera relationer och vinna förtroende. Det är ett krav att du är flytande i svenska i tal och skrift och har goda kunskaper i engelska.

Du erbjuds
Som jurist hos oss blir du välkomnad in i vår starka företagskultur, som kan beskrivas utifrån våra värdeord Entreprenörskap, Engagemang och Etik, och som präglas av öppenhet inför nya idéer, innovationskraft samt engagerade människor som drivs av att få saker att hända, tänker stort och utmanar sig själva varje dag. Vi erbjuder dig en roll med stort eget ansvar, spännande arbetsuppgifter, stor delaktighet och möjlighet att påverka i organisationen, goda utvecklingsmöjligheter och löpande kompetensutveckling samt en stimulerande arbetsmiljö i trevliga lokaler i centrala Göteborg. Du rapporterar till Head of Compliance och du kommer även att ha en självständig rapportering till VD hos Collector Bank.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Collector Bank med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Åsa Dahlberg på telefonnummer 031–7128349 alternativt asa.dahlberg@jurek.se.

Om verksamheten
Collector är en nischbank som erbjuder nytänkande finanslösningar för privat- och företagskunder. Innovation är en av våra största drivkrafter. Med snabbhet, flexibilitet och teknik i fokus anpassar vi tjänster och utvecklar nya lösningar utifrån våra kunders behov. Verksamheten omfattar privatlån, kreditkort, betallösningar för e-handel och detaljistkedjor, factoring, företagskrediter, fastighetslån, kredithantering och inlåning. Vår starka företagskultur, präglad av entreprenörskap, engagemang och etik har bidragit till obruten tillväxt i 17 år. Sedan starten 1999 har vi utmanat och utvecklat branschen i Norden. Collector är sedan 10 juni 2015 noterad på Nasdaq Stockholm, Large Cap-listan.

Collector Bank söker nu en driven jurist till rollen som Dataskyddsombud och som vill vara en del av Compliance-teamet i koncernen. Välkommen med din ansökan!

Start
Så snart som möjligt enligt överenskommelse

Lön
Enligt överenskommelse

Sista ansökningsdag
Urvalet sker löpande - välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se.

Område:
Göteborg
Västra Götalands län

Anställning: 
Tillsvidare, Heltid

Kontakt:
Åsa Dahlberg