Group Business Controller - Beijer Byggmaterial AB

Plats
Sollentuna
Annonserat
den 22 januari 2018
Stängs
den 21 februari 2018
Kontakta
Oskar Jonsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Med placering på huvudkontoret i Sollentuna söker vi en engagerad och analytisk Group Business Controller. Tjänstens huvudsakliga syfte är att förse CFO, ledningsgrupp och ägare med kvalificerade finansiella analyser och beslutsunderlag och funktionen har en stor inverkan på övrig controllerorganisation och deltar i utvecklingen av modeller för prognos och analys.

Rollen utgör en strategisk nyckelfunktion i Beijers kommande expansionsplan och består dels i att ta en ledande roll för att utveckla modeller och analyser för rapportering av den samlade verksamheten samt delta i det finansiella arbetet kring förvärv och expansion. Rollen kräver mycket god analytisk förmåga kombinerat med ett strategiskt synsätt samt goda kommunikativa och pedagogiska egenskaper. Du har erfarenhet av att arbeta i projektform samt stort intresse för att arbeta med analys och modellering. Du har en stor egen drivkraft och förmåga att arbeta självständigt. Beijer fortsätter att växa vilket ställer krav på flexibilitet och förändringsbenägenhet och rätt person ser lösningar snarare än problem. Du har en vilja att förbättra arbetssätt, processer och system för att stärka verksamhetsstyrningen inom bolaget. Du har utmärkta kunskaper inom Excel och PPT. Erfarenhet av transaktioner och Corporate Finance är en fördel. Tjänsten rapporterar till Head of Performance Management & M&A.

Arbetsuppgifter:

–Analys och rapportering av Beijers resultat till ledning och ägare.
–Huvudansvar för budgetprocess samt delaktig i prognos- och strategiarbete
–Analys och prognos för kassaflöde, rörelsekapital och försäljning
–Rapportering av icke-finansiella KPI:er, investeringar och rörelsekapital
–Nära samarbete med Head of Performance Management & M&A i business case och M&A:s
–Samarbete med redovisningsteamet för att säkerställa korrekthet i balans- och resultaträkning
–Initiera, delta och följa upp förbättringsprojekt samt löpande utvärdera befintligt arbetssätt för att öka effektivitet inom avdelningen.

Lämplig bakgrund:

–Civilekonom eller motsvarande utbildningsbakgrund
–Ca 5 års kvalificerad erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, antingen från M & A inom Big4 eller liknande strategisk controllerroll
–Avancerade Excelkunskaper
–God analytisk förmåga och ett strategiskt affärsintresse
–God förståelse för redovisning och bokslut

Stark kommunikatör med erfarenhet av att arbeta i en roll med många kontaktytor

Om företaget
Beijer Byggmaterial AB är Sveriges största helägda bygghandelskedja. De har över 70 byggbutiker jämnt utspridda över vårt avlånga land – fullproppade med pålitligt byggmaterial och rejäla verktyg åt både byggfirmor och hemmasnickare. De omsätter ca 5,5 miljarder SEK och har ca 1400 anställda omräknat till heltidsanställda. Beijer Byggmaterial AB ägs sedan 2018 av det amerikanska Private Equity bolaget Lone Star Funds.

Kontaktperson
Oskar Jonsson
Rekryteringskonsult
0767835088
oskar.jonsson@futurevalue.se