Sales Manager Sweden - Nilfisk AB

Rekryterare
Nilfisk
Plats
Göteborg / Malmö / Stockholm
Annonserat
den 22 januari 2018
Stängs
den 21 februari 2018
Ref:
SE-12813
Kontakta
Ingvild Solheim Bobek
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Position
I rollen som Sales Manager för Consumer Business får du ansvar för all försäljning och marknadsutveckling inom Consumer Business i Sverige. Du kommer att jobba som en affärspartner och bygga relationer på olika nivåer hos de största kunderna. Du ansvarar för avtal samt att säljorganisationen inom Consumer Business i Sverige jobbar enligt uppsatta mål och marknadsplaner. Personalansvar för 4 distriktsäljare ingår i rollen.

Kunderna består till största delen av säljkanalerna inom ER (Electronic Retail) samt DIY (Do-it-Yourself).

Du utgår ifrån Nilfisk kontor i Mölndal alternativt i Malmö eller Stockholm. Du rapporterar till Sales Director Nordic Consumer Business.

Dina ansvarsområden är i huvudsak:

- Ansvar för den svenska affärsplanen inom Consumer Business

- Ansvar för samtliga stora kunder i Sverige

- Ansvar för centrala förhandlingar och avtal

- Implementering av nationella sälj- och marknadsaktiviteter

- Medverka vid kunddagar och mässor

- Säljledning av säljarna i Sverige

- Nära samarbete med övrig säljorganisation samt teknisk support inom Nilfisk Sverige

- Nära samarbete med nyckelfunktioner på HQ i Bröndby, Danmark.

Vi tror du har flera års erfarenhet av nyckelkundsförsäljning, centrala avtalsförhandlingar och kundkontakter. Din branscherfarenhet kommer från detaljhandeln, bygghandel och/eller elektronikhandeln och vi tror du har stor förståelse för affärsprocessen ända ut till slutkunden. Du har erfarenhet av och solid kunskap om Channel Management. Du älskar affärsutveckling och kundkontakter, har ett stort eget driv och är resultatfokuserad samtidigt som du har förmågan att vara relationsbyggande. Du har god erfarenhet av säljledning med personalansvar och skriver och pratar flytande svenska, samt har mycket goda kunskaper i engelska.

Rollen är självständig vilket ställer krav på dig som person men ger samtidigt dig stora möjligheter att påverka din roll, ditt ansvar och därmed din egen utveckling. Du får vara delaktig i ett bra team med lång erfarenhet i branschen samt komma till ett bolag med goda utvecklingsmöjligheter.

Låter detta intressant?

Välkommen med din ansökan (personligt brev och CV) via www.mercuriurval.se (ref.nr SE-12813) snarast, då utvärdering sker löpande. Frågor besvaras av vår konsult på Mercuri Urval, Ingvild Solheim Bobek, direkt/mobil 0733-66 75 85.

Om företaget
Nilfisk är en av världens ledande leverantörer av rengöringsutrustning med en omsättning på 970 milj. € och 5500 anställda världen över. Nilfisk koncernens huvudkontor ligger i Danmark och det svenska huvudkontoret är placerat i Göteborg. Produktsortimentet består i huvudsak av utrustning för golvrengöring, som t.ex. kombimaskiner och sopmaskiner, dammsugare, högtryckstvättar och nyttomaskiner för utomhusbruk till företag och konsumenter. Bolaget i Sverige har drygt 60 anställda och en omsättning på 350 msek. Besök gärna www.nilfisk.se samt www.nilfisk.com