Finance Manager till 5.11 International i Malmö

Plats
Malmö
Annonserat
den 22 januari 2018
Stängs
den 21 februari 2018
Kontakta
Magnus Mellborg
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Finance Manager till 5.11 International i Malmö

Vill du arbeta i ett framgångsrikt internationellt bolag i stark utveckling? Är du en person som vill ingå i ett prestigelöst team med högt i tak och tillsammans arbeta mot utmanande mål? För 5.11´s räkning rekryterar vi nu en Finance Manager. Tjänsten rapporterar till Managing Director och ingår i ledningsgruppen för EMEA och har också regelbunden dialog med koncernens ekonomiavdelning i Irvine, Kalifornien.

Du kommer att ansvara för drift och utveckling av ekonomiavdelningen som i nuläget består av. förutom denna tjänst, ytterligare tre personer.  

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Övergripande ansvarig för bokslut och månadsrapportering
  • Årsredovisning 
  • Moms- och skattefrågor 
  • Godkänna betalningar
  • Budget och prognos
  • Uppföljning och analys
  • Ad-hoc analyser och rapporter 
  • Hantering av vissa personalrelaterade frågor

Lämplig bakgrund
Vi söker dig med flera års erfarenhet av kvalificerad redovisning. Självständiga bokslut och rapportering är en naturlig del av din vardag och du är van att arbeta med budget och prognoser samt uppföljning och analys. Du har god erfarenhet av större affärssystem och Dynamics 365 är meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av ledarroll och/eller att du har goda förutsättningar och förmåga att växa in i en sådan roll. Du trivs med att vara delaktig i övergripande strategiska frågor samtidigt som uppgifter i vardagen varierar från högt till lågt – helhet och detalj. Du hanterar engelska obehindrat både i tal och skrift och extra meriterande är om du dessutom har kunskaper i tyska men det är inget krav.

Som person präglas du av hög arbetsmoral och ett prestigelöst förhållningssätt. Du har grundläggande känsla för att driva en servicefunktion som är till för verksamheten och affären. Samtidigt är det viktigt med integritet – att du har förmåga till att ifrågasätta och ställa krav. Detta i sin tur kräver en god pedagogisk och kommunikativ förmåga. Att du är noggrann, ordningsam och har en god förmåga till prioritering är andra viktiga egenskaper för tjänsten. Du kommer att sitta i trevliga lokaler som andas aktivitet, kvalitet och framåtanda. Goda möjligheter till motion under arbetsdagen finns både i form att närhet till gym eller en löptur i havsnära omgivning.

Om företaget
5.11 utvecklar, marknadsför och säljer kläder och utrustning för utrycknings- och säkerhetspersonal över hela världen. Produkterna är slitstarka och funktionella vilket gör dem väldigt uppskattade bland våra kunder. Koncernen har huvudkontor i USA och omsätter drygt 300  miljoner USD på årsbasis med god lönsamhet. I Malmö finns huvudkontoret för Europa, Mellanöstern och Afrika. Teamet i EMEA består i nuläget av 44 medarbetare, varav drygt hälften återfinns i Malmö.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar 5.11 International med SJR in Sweden AB. För frågor är du välkommen att höra av dig till ansvarig rekryteringskonsult Magnus Mellborg på 0766-471618. Vi arbetar med löpande urval och behandlar alla ansökningar konfidentiellt. Varmt välkommen med din ansökan!