För Sandviks räkning söker vi en medarbetare till Treasury Operations

Rekryterare
SJR
Plats
Stockholm
Annonserat
den 23 januari 2018
Stängs
den 22 februari 2018
Kontakta
Karin Van Egeraat
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Sandvik söker en medarbetare till Treasury Operations

Inom Sandvik Treasury arbetar vi i nära samarbete med hela koncernen likväl som med våra externa intressenter. Vi är en ekonomisk partner att lita på och vi håller fast vid våra traditioner av integritet, pålitlighet och långsiktigt samarbete. Vi strävar hela tiden efter att utvecklas i takt med våra ständigt växande globala förutsättningar. 

Cash Flow Management är en del av Sandvik Treasury och vi söker nu en erfaren medarbetare till Treasury Operations som vill vara med och utveckla vår funktion. Vi sitter i fina lokaler centralt i Stockholm och erbjuder dig en möjlighet att utveckla ditt intresse för Treasury på ett stort globalt bolag som ligger i framkant.

Arbetsuppgifter
Som medarbetare inom Treasury Operations tillhör du vårt Cash Flow Management team som består av elva personer. Tillsammans med tre medarbetare på Operations arbetar du med finansiella betalningar, sammanställning av likviditet, dagliga avstämningar av bankkonton, FX och MM-affärer, bokslutsarbete, cash pool-administration samt övrigt löpande arbete inom Operations. Du är också delaktig i olika projekt för att löpande utveckla och förbättra våra arbetssätt.

Tjänsten innebär daglig global support till våra dotterbolag i Treasuryfrågor samt kontakt med externa samarbetspartners. Du får därmed en helhetssyn av vår Treasuryavdelning och god kännedom om hur de finansiella flödena fungerar i en stor internationell koncern.

Din profil
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande, med några- eller flera års erfarenhet av arbete med Operations / Backoffice inom Treasury, Bank eller från ett Kapitalförvaltningsbolag. Du har goda kunskaper i MS Office, i synnerhet Excel, och har du erfarenhet av CRM, Trax, SAP eller Opus Capita är detta meriterande. Då vi verkar i Sverige men arbetar i en global miljö är dina kunskaper i engelska och svenska utmärkta, i både tal och i skrift.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, som utmärks av att du är en noggrann och metodisk genomförare. Då Sandvik är ett dynamiskt bolag så ser vi även att du är nytänkande och en kreativ problemlösare. Du är en ansvarsfull och stöttande lagspelare med ett brinnande intresse för siffror och ett strukturerat arbetssätt, samtidigt som du är nyfiken och vill vara med och driva utvecklingen av vår avdelning. I rollen har du många kontakter, både internt och externt, och därför är din goda samarbets- och kommunikationsförmåga mycket viktig för oss.

Vi arbetar aktivt för att skapa en arbetsplats som präglas av mångfald och inkludering.

Om företaget
Sandvik är en högteknologisk och global industrikoncern som erbjuder produkter, tjänster och service som förbättrar kundernas produktivitet, lönsamhet och säkerhet. Vi har en världsledande position inom utvalda områden – verktyg för metallbearbetning, maskiner och verktyg för gruv- och anläggningsindustrin, rostfria material, speciallegeringar, högtemperaturmaterial samt processystem. Koncernen hade 2016 cirka 43 000 anställda, representation i cirka 150 länder och en omsättning på cirka 82 miljarder SEK.

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar Sandvik med SJR. Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig ansöka snarast. Du söker tjänsten via www.sjr.se. Alla ansökningar och kontakter kommer att behandlas konfidentiellt. Om du har några frågor kring tjänsten är du välkommen att höra av dig till ansvarig rekryteringskonsult Karin Van Egeraat Telefonnr: 070-4715908. Välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb