Elkonstruktör till entreprenörsdrivet företag i expansiv fas!

Plats
Göteborg, Läppstiftet
Annonserat
den 24 januari 2018
Stängs
den 23 februari 2018
Ref:
15000134
Kontakta
Hesam Kangarlou
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Föredrar du en familjär arbetsplats på 11e våningen på Läppstiftet med mindre än 10 medarbetare där du rapporterar direkt till VD? Nu söker vi dig som är en erfaren elkonstruktör som vill ta nästa steg i karriären och bidra med din kunskap och erfarenhet för att bygga upp en helt ny roll och kompetens på ett mindre, entreprenörsdrivet bolag. Nu finns möjligheten för dig att ansluta dig till Elpanneteknik och vara med på deras expansionsresa i Europa och Sydostasien.

OM TJÄNSTEN

Academic Work söker för Elpannetekniks räkning en elkonstruktör som kommer att arbeta med produktutveckling, projektering samt elkonstruktion för anläggningar runt om i världen. Tjänsten är ny internt, då bolaget idag har outsourcat kompetensen och använder externa konsulter. Därför söker vi nu dig som nu vill bygga upp kompetensen internt på ELP (Elpanneteknik) genom att bidra med din tidigare erfarenhet och kunskap.

ELP är en världsledande leverantör av elektriska pannor för industriella och marina applikationer med Kina som huvudmarknad, där de ersätter kol och fjärrvärme med elvärme. Som en del av ELP är du med och bidrar till samhällsnytta genom grönare energi och mindre utsläpp, som gör skillnad för många hushåll och medborgare runt om i världen. Företaget präglas av entreprenörsanda, engagemang och driv där koncernen genom kontinuerlig tillväxt bland annat dubblat sin omsättning från 2015 till 2016. Med visionärt ledarskap av entreprenören Mårten Björk, uppmuntrar ELP till kreativitet, effektivitet i projektledning, kostnadseffektivitet, personligt ansvar, teknisk kärnkompetens, långsiktiga relationer och kundnöjdhet.

ELP upplever en kraftigt ökad efterfrågan på stora högspänningspannor, inte minst från energibolag med stora sol- och vindkraftsanläggningar, där denna typ av elpanna behövs för att utjämna belastningen på elnätet vid varierande elproduktion, vilket innebär att företaget nu har ett behov av att stötta upp med en elkonstruktör.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Elpanneteknik.

ARBETSUPPGIFTER

Som elkonstruktör ansvarar du över utveckling, projektering och konstruktion av ELPs el- och automationssystem för deras pannor och anläggningar. Du arbetar i ett team tillsammans med ca 5 medarbetare med spetskompetens inom sina områden, innefattande säljare, projektledare och ingenjörer. Du kommer vara delaktig i att ta fram underlag för offerter för värmesystem likväl som att ta fram underlag för produktion av styr- och kraftskåp. I samband med det arbetar du även med produktutveckling av låg- och högspänningspannor och el-ritningar. Du kommer vara placerad på kontoret i läppstiftet men då du är delaktig i hela processen har du även möjlighet att vara ute on-site vid igångkörning av anläggningar där du har arbetat med elkonstruktionen, för att få en bättre förståelse för processen.

Tjänsten passar dig som trivs med att ha fria händer och korta beslutsvägar. Då tjänsten är ny på företaget förväntas du bidra med din kunskap och kompetens inom området och påverka vilka verktyg och programvaror inom elkonstruktion som ELP ska använda. På sikt finns möjligheten att utveckla avdelningen, exempelvis genom att bygga upp ett eget team med konstruktörer.

VI SÖKER DIG SOM

 • Har 5-10 års arbetslivserfarenhet av liknande uppgifter, företrädesvis inom samma bransch

 • Har god datavana och har goda kunskaper i Officepaketet

 • Har kunskap och erfarenhet av att arbeta i CAD-program

 • Talar och skriver obehindrat på svenska och engelska då du kommer kommunicera på båda språken

 • Besitter en vilja och kunskap att optimera processer och komma med nya infallsvinklar

Det är mycket meriterande om du:

 • Har erfarenhet av konstruktion av styrskåp för värme och ånganläggningar

 • Har erfarenhet av att arbeta med högspänning då du kommer att arbeta med konstruktion av högspänningspannor

 • Har erfarenhet av PLC-programmering

Då du axlar en helt ny roll på företaget behöver du vara helt självgående och kunna skapa egna rutiner och system. Du behöver förstå konsekvenser av olika alternativ och ta fullt ansvar över dina egna processer. Du behöver ha ett öga för detaljer där du tar egna initiativ och ger förslag på arbetssätt och aktiviteter för att nå önskat resultat. Då företaget är i kontinuerlig expansion, med nya samarbeten på global nivå där man som elkonstruktör bygger upp och underhåller en relationskrets med tunga industrier och uppsatta ministrar i Sydostasien är det av stor vikt att du är bra på att skapa relationer likväl som att få förtroende.

ÖVRIG INFORMATION

 • START: Enligt överenskommelse

 • OMFATTNING: Heltid, tillsvidare

 • LÖN: Enligt överenskommelse

 • PLACERING: Läppstiftet vid Lilla Bommen, Göteborg

 • KONTAKT: Recruitment Consultant, Hesam Kangarlou, 031 381 57 43

 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på recruitmentgothenburg@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!

 • SKYDD FÖR DEN PERSONLIGA INTEGRITETEN När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.

INFORMATION OM FÖRETAGET

Elpanneteknik Sweden AB är ett mindre, exportinriktat och expansivt företag med 5 delägare med en härlig entreprenörsanda. Det är stort fokus på kreativitet, engagemang och teknisk kärnkompetens. För en ökad kundsupport och minskad miljöpåverkan så har Elpanneteknik Sweden AB ett fokus på integration med lokala partners samtidigt som de fungerar som en global leverantör av elektriska pannor. Bolaget har kontor i Shanghai, Nyköping och Göteborg med totalt 7 anställda i Sverige.