Regionchef till Linde Material Handling

Plats
Örebro
Annonserat
den 25 januari 2018
Stängs
den 18 februari 2018
Ref:
SE-12804
Kontakta
Nicklas Jungander
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Tillväxt Affärsutveckling Ledarskap

Position
I rollen som Regionchef ansvarar du för regionens resultat, lönsamhet, affärsutveckling och medarbetare. Affären består av försäljning och uthyrning av truckar kombinerat med en betydande serviceaffär. Omsättningen har utvecklats väl under 2017 med en god lönsamhet.

Regionorganisationen består av 90 medarbetare, 10-talet av dessa arbetar med sälj och support resterande 80 medarbetare är knutna till Serviceaffären. Regionchefen rapporterar direkt till bolagets VD och affärsutvecklingen inom Sverige leds av Commercial Director.

Namnet Linde står för kvalitet där företaget utvecklar högklassiga intralogistiklösningar åt sina kunder. Det märks i allt från design och prestanda på truckarna till innovativa lösningar som kostnadseffektiviserar kundens verksamhet. Lösningarna består bland annat av el- och dieseltruckar, fleet management-system, automation, förarstödssystem och finansieringstjänster. Truckarnas höga kvalitet stöds av en likvärdig hög servicenivå.

Framtiden ligger nu i att utveckla affären och tjänsteutbudet hos Linde Material Handling befintliga kunder. Du förväntas leda och driva organisationen på ett sådant sätt att man kan möta kundernas ökade efterfrågan av logistiska systemlösningar där trucken är en del i ett större sammanhang. För att lyckas blir det viktigt att Du jobbar med fokus på både försäljning av truckar och serviceaffären. Det är även viktigt att Du fokuserar på att skapa mervärden där hela Linde Material Handlings erbjudande möter marknaden.

För att bli framgångsrik i rollen har Du förmågan att med ett tydligt tillväxtfokus utveckla, driva och följa upp såväl försäljnings- som serviceorganisationen. Du har en gedigen erfarenhet av och trygghet i att driva och leda säljorgansationer, förändringsledning och affärsutveckling. Du är även strukturerad, organiserad och trivs i miljöer som präglas av korta beslutsvägar.

Vi erbjuder dig en möjlighet att arbeta i ett stark globalt företag med goda utvecklingsmöjligheter. Tjänsten innefattar en del resor främst inom Sverige.

Låter det som en intressant utmaning? Välkommen med ditt CV och personliga brev snarast, dock senast den 18 februari via www.mercuriurval.com (ref.nr SE-12804). Vid frågor kontakta Nicklas Jungander på 070 – 715 99 15 eller Carl Pauly på 070 – 514 33 32.

Om företaget
Linde Material Handling, som ingår i KION Group, räknas till en av världens ledande tillverkare av motvikts- och lagertruckar och är marknadsledande i Europa. Linde kan dessutom erbjuda sitt Know-how inom elektriska drivsystem efter decennier av  utveckling och produktion, till kunder för olika användningsområden. Som ett internationellt företag, finns Linde Material Handling verksamt med nio produktions- och monteringsfabriker runt om i världen, och har ett globalt sälj- och servicenätverk med kontor i mer än 100 länder.  Linde Material Handlings huvudkontor för Sverige ligger i Örebro. Vi har även regionkontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Örnsköldsvik. Linde Material Handling i Sverige har ca. 450 medarbetare.