Finansiell Controller till Arbetsförmedlingen

Plats
Stockholm
Annonserat
den 26 januari 2018
Stängs
den 22 februari 2018
Ref:
Af -2018/0004 1019
Kontakta
Adelina Popescu
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vill du vara med och utveckla en Arbetsförmedling i världsklass? Vill du ha en nyckelroll i Arbetsförmedlingens interna styrning? Är du driven och analytisk och gillar att samordna? Då kan rollen som finansiell controller med processledaransvar vara en möjlighet för dig.

Ekonomiavdelningen är en strategisk och drivande aktör som säkerställer att Arbetsförmedlingens medel används på ett effektivt sätt.

Enheten Ekonomistyrning arbetar dels med myndighetens övergripande ekonomistyrning, dels med att stödja myndighetens chefer med medelsfördelning, budgetering, uppföljning och analyser. Enheten har ca 60 medarbetare i hela riket, varav ca 30 är placerade i Stockholm.

Vi söker nu en finansiell controller som kan utveckla och driva Arbetsförmedlingens budgetprocess, vilket innebär att få en central roll i myndighetens planerings– och budgeteringsarbete.

Arbetsuppgifter
Som finansiell controller ansvarar du för att budgetprocessen är välplanerad, transparent och förutsägbar för alla berörda parter. Du ansvarar också för att Generaldirektörens beslut om budgeten baseras på underlag av hög kvalitet.

Som finansiell controller kommer du bl.a.

  • utveckla och driva myndighetens interna budgetprocess,
  • samordna andras insatser i budgetarbetet – både inom Ekonomiavdelningen och i förhållande till verksamheten i övrigt,
  • samordna och själv delta i enhetens arbete med analyser, uppföljningar och prognoser samt
  • vara föredragande för Generaldirektören och dennes ledningsgrupp i ärenden som rör myndighetens budget.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskole-/universitetexamen med ekonomisk eller annan inriktning som arbetsgivaren bedömer som lämplig. Du har flerårig erfarenhet av styrning och uppföljning på högre nivå i en större organisation, gärna i rollen som controller, samordnare, processledare eller liknande.

Du bör trivas med mycket ansvar och du behöver vara drivande och resultatorienterad för att lyckas väl i rollen. Arbetsuppgifterna är kvalificerade och kräver att du har förmåga att se system och helheter och att du har en utvecklad analytisk förmåga. Du behöver utveckla en god förståelse för myndighetens verksamhet, verksamhetslogik och ekonomimodell samt hur dessa samverkar. Samtidigt måste du ha fokus på detaljerna som bidrar till en god beredningsordning och till hög kvalitet i arbetet.

I rollen ingår att samordna andra kollegors arbete med analys och dialog med verksamheten. Du bör därför trivas i rollen som ledare utan formellt chefsansvar. Du behöver också ha ett kommunikativt förhållningssätt och kunna skapa och upprätthålla goda relationer med chefer och andra nyckelpersoner i hela organisationen.

Det är avgörande att du är strukturerad och noggrann och att du har förmåga att följa upp och dra lärdomar av det arbete du och dina kollegor gör.

Det är meriterande om du har arbetat med styrningsfrågor t.ex. inom större statlig myndighet eller annan offentlig verksamhet och har god kunskap om regeringens styrning av myndigheter och ekonomistyrning i staten. Det är särskilt meriterande om du har arbetat med myndighetsstyrning eller budgetsamordning inom Regeringskansliet.

Vi förutsätter att du har intresse för Arbetsförmedlingens uppdrag och verksamhet.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning eller enligt överenskommelse. Vi tillämpar 6 månaders provanställning om du inte är anställd i myndigheten. Tillträde snarast efter ök. Placeringen är i Stockholm.

Ansökan Välkommen med din ansökan märkt med diarienummer Af senast den 22 februari. Du ansöker genom att klicka på knappen "ansök" www.arbetsformedlingen.se/jobbahososs. Bifoga CV där du beskriver relevant utbildning och erfarenhet samt ett personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet.

Kontaktpersoner:
Fredrik Bäcklund Sektionschef Ekonomistyrning 010-486 09 79
Susanne Håkansson ST 010-486 38 16
Roland Karlsson SACO 010-486 55 44
Helen Haglund SEKO 010-486 56 93
Rekryteringskonsult Adelina Popescu 010-488 18 09

Liknande jobb

Liknande jobb