Business Analyst till Academic Work Sverige

Rekryterare
Academic Work
Plats
Stockholm
Annonserat
den 25 januari 2018
Stängs
den 24 februari 2018
Ref:
15000689
Kontakta
Sara Andersson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Är du en duktig analytiker med stort driv och kommersiellt mindset som är redo att ta nästa steg i karriären? Här finns möjlighet att ta stort eget ansvar och samtidigt få värdefull insikt i vårt forecastarbete på ledningsnivå. Academic Work växer och expanderar på nya marknader. För rätt person finns därför stora möjligheter att växa hos oss!

OM TJÄNSTEN

”För dig som gillar analys och data är detta en unik möjlighet att få inblick i, och vara del av, styrningen och utvecklingen av Sveriges mest framgångsrika Bemanningsbolag just nu. Du kommer att förbereda underlag som ligger till grund för diskussioner och beslut som den svenska Ledningen använder sig av. Ditt arbete bidrar till att vi använder rätt underlag och har tillräcklig insyn för att ta rätt beslut. I ett bolag som Academic Work med den tillväxttakt vi har finns dessutom alla möjligheter till fortsatt utveckling av både rollen och karriären.”

Såhär beskriver rekryterande chef, Mats Röjdmark, Head of Business Area Management, rollen och varför den är intressant och viktig hos oss. Då Academic Work fortsätter att växa behöver vi utöka den svenska organisationen med en Business Analyst som kommer att stötta ledningsgruppen med analyser. Vi söker därför dig som vill arbeta i en koncern med ett högt tempo och hög energinivå!

Academic Work hjälper studenter och unga akademiker till jobb. Det är det vi brinner för! Idag är vi näst största bemanningsföretaget på tjänstemannasidan i Sverige och finns förutom i Sverige även i Norge, Finland, Danmark, Tyskland och Schweiz.

På Academic Work uppmuntrar vi och belönar ambition. Vi strävar alltid efter att vara bättre idag än vi var igår och därför är fokus på utveckling ett av våra ledord. Vi tror och hoppas verkligen att du kommer trivas hos oss och vi lägger därför mycket fokus på att skapa en miljö och kultur som får våra medarbetare att må bra och växa både som människor och i sin roll.

ARBETSUPPGIFTER

Som Business Analyst kommer du att stödja organisationen med att utföra analyser kopplat till ledningens Quarterly Performance Reviews (QPR) samt arbeta med analyser på kontors- och gruppnivå, på månads, kvartals och årsbasis. Du förväntas bidra med nya analyser så som marknadsanalyser, konkurrentanalyser och lönsamhetsanalyser utifrån organisationens förfrågan. Rollen är självständig i sin karaktär, där du driver ditt eget arbete och ansvarar för att komma med förslag på analyser samt kommer att stötta chefer och medarbetare i genomförande av analyser.

Du driver även egna projekt och utredningar tillsammans med en senior medarbetare som du har personalansvar för. Som Business Analyst blir du en del av vårt Business Area Manager Team, rapporterar till Head of Business Area Management och har din placering på vårt kontor på St Eriksgatan i Stockholm.

Du kommer till exempel att:

 • Genomföra analyser av föregående kvartal inför QPR-möten med våra kontorschefer, samt analyser av forecast för kommande år

 • Genomföra analyser av föregående kvartal inför QPR-möten för Sveriges organisationen samt analys av forecast för kommande år

 • Utveckla och regelbundet genomföra olika typer av analyser, tex marknads, konkurrens eller tillväxtanalyser, beroende av organisationens behov över tid

 • Fungera som en stödjande funktion till vår organisation i att sätta upp och driva det operativa arbetet med vår årliga forecast för Sverige Organisationen

VI SÖKER DIG SOM

 • Har universitets- eller högskoleutbildning inom ekonomi/management/civilingenjör, alternativt annan relevant utbildning med inriktning på analys

 • Har minst två års erfarenhet av liknande arbete, där du arbetat med affärsinriktade analyser så som forecast, marknads- och konkurrensanalyser, som du förvärvat i nuvarande roll eller från tidigare arbetslivserfarenhet

 • Har erfarenhet av att leverera analyser på koncern/ledningsnivå, alternativt är van att arbeta nära en ledningsgrupp eller VD.

 • Har en stark drivkraft att vara med och utveckla Academic Works analysarbete

 • Har mycket goda kunskaper i Excel, där du kan skapa funktioner och modeller

 • Uttrycker dig väl i tal och skrift, på både svenska och engelska, då en stor del av arbetet kommer innebära kommunikation internt både i Sverige och vår koncern

 • Vill utvecklas inom ledarskap och har en vilja att leda mindre projekt

Det är meriterande om du:

 • Har tidigare erfarenhet av att arbeta i en liknande roll på ett kommersiellt bolag

 • Kan hantera större datamängder i Excel så som Pivottabeller och Macro

Som person är du resultatinriktad och van vid att arbeta självgående då du självständigt kommer att få driva ditt arbete mot uppsatta mål. Ibland arbetar du mot i förväg satta riktlinjer och tydliga deadlines och ibland med mer adhoc uppgifter eller projekt som du själv får möjlighet att sätta planer för utifrån en frågeställning. Då du kommer att arbetsleda projekt ser vi att du är en strukturerad person som kan planera ditt arbete på ett effektivt sätt och även kan bygga strukturer som andra enkelt kan arbeta utifrån.

Du är en duktig problemlösare som kan se konsekvenser av olika lösningsförslag samt lätt kan identifiera hur du ska ta dig an olika uppgifter. Då ditt analysmaterial kommer ligga till grund för viktiga beslut på ledningsnivå är det viktigt att du är van att leverera med hög kvalité och noggrannhet. Självklart söker vi dig med stort intresse för utvecklingen av vår affär och som kan se hur du med hjälp av rätt analys kan bidra till Academic Works tillväxt!

ÖVRIG INFORMATION

 • Start: Omgående, med hänsyn till uppsägningstid

 • Omfattning: Heltid, Tillsvidare

 • Placering: Stockholm, Norrtull

 • Kontaktuppgifter: Sara Andersson, Talent Acqusition Manager, Tel: 08-5624 4871

 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på sara.andersson@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!

Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.

SKYDD FÖR DEN PERSONLIGA INTEGRITETEN När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.

INFORMATION OM FÖRETAGET

Vill du veta mer om hur det är att jobba internt på Academic Work? På Jobba Hos Oss får du träffa några av våra medarbetare, läsa om vad vi värderar högt samt se bilder och filmer som beskriver vår värld. Klicka här! Varmt välkommen!

Liknande jobb

Liknande jobb