Transportföretagen söker ytterligare förhandlare

Rekryterare
Transportföretagen
Plats
Stockholm
Annonserat
den 26 januari 2018
Stängs
den 25 februari 2018
Kontakta
Ulriikka Uittomäki
Kategori
Juridik
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Arbetsbeskrivning
Rollen som förhandlare / arbetsrättsjurist innebär att stötta och hjälpa våra medlemsföretag inom det arbetsrättsliga området. De viktigaste arbetsuppgifterna är rådgivning och förhandling inom arbetsrätt och vi arbetar nära våra medlemsföretag. Vi tecknar ca 70 kollektivavtal inom transportnäringen. Vi håller också ett stort antal utbildningar i arbetsrätt. Arbetet ställer höga krav på förmåga att snabbt sätta sig in i för våra medlemsföretags verksamheter och utmaningar. Arbetet innebär även att göra rättsutredningar och att hålla utbildningar. Arbetsuppgifterna är omväxlande med stort eget ansvar. Vi är ett team av ca 35 förhandlare/arbetsrättsjurister

som samarbetar för att ge våra medlemsföretag den bästa servicen. Vi sitter i trevliga lokaler i Näringslivets Hus i centrala Stockholm.

Vem är du
Du har flera års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete från advokatbyrå, domstol eller bolag med inriktning mot arbetsrätt. Har du dessutom erfarenhet av förhandlingsarbete är det meriterande. Du har en juristexamen eller annan relevant utbildning. Du trivs att arbeta självständigt som en del av ett större team. Som person är du analytisk och har ett stort intresse för problemlösning. Du har en god samarbetsförmåga, är kreativ och engagerad. Dessutom är du skicklig i att formulera dig väl, både i tal och skrift. Du är duktig på att skapa relationer och gillar att samarbeta. Du är pedagogisk och kan förklara hur komplex juridisk lagstiftning ska tillämpas i praktiken.

Om verksamheten
Transportföretagen är en samarbetsorganisation för arbetsgivar-och branschförbund inom transportnäringen, inklusive motor- och petroleumbranscherna, samt säkerhetsbranschen. Vårt arbete tar sin utgångspunkt i våra medlemsföretags utmaningar som arbetsgivare. I våra nio förbund finns drygt 10 300 medlemsföretag med tillsammans ca 207 000 anställda. Det gör oss till den främsta samlingspunkten för företagen i transportnäringen i Sverige. Vi växer och behöver ytterligare förhandlare/arbetsrättsjurist.

Du erbjuds
Vi erbjuder omväxlande arbetsuppgifter i en stimulerande och utvecklande miljö. Arbetet är självständigt och ställer höga krav på eget ansvarstagande.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Transportföretagen med Jurek Rekrytering & Bemanning. Då tjänsten ska tillsättas snarast kommer urvalsprocessen att ske fortlöpande. För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Jurek Rekrytering & Bemanning, Ulriikka Uittomäki, telefon: 0766 33 14 40. Skicka din ansökan snarast via www.jurek.se