MFEX Mutual Funds Exchange AB söker en Group Financial Controller

Rekryterare
MFEX
Plats
Stockholm
Annonserat
den 26 januari 2018
Stängs
den 16 februari 2018
Ref:
”GFC till MFEX”
Kontakta
Jean-Pierre Shammass
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

MFEX är ett svenskgrundat fintechbolag som är ledande i norden och en väletablerad spelare inom fonddistribution i över 30 länder. Vår verksamhet grundar sig i en innovativ B2B handelsplattform for automatiserad fondhandel som ligger i framkant gentemot konkurrenter. Precis som många kända svenska startups har vi lyckats penetrera en tidigare statisk marknad med vår moderna lösning. Detta har möjliggjort en snabb och internationell expansion som nu stärkts ytterligare då Nordic Capital - ett investmentbolag känt för att utveckla företag inom teknik och finans - nyligen investerat i MFEX.

Vi söker därför fler medarbetare (kanske du?) till vårt kontor i centrala Stockholm som vill hänga med på vår resa och utveckla fondmarknaden vidare. 

MFEX Mutual Funds Exchange AB söker en Group Financial Controller med flerårig erfarenhet av koncernredovisning och IFRS

Är ditt nästa jobb på en stor internationell aktör inom fondhandel? Drivs du av entreprenörskap, högt tempo och kontinuerlig utveckling i en personalgrupp där stämningen och glädjen är hög? Då kan detta vara en passande tjänst för dig! 

Om tjänsten
MFEX Mutual Funds Exchange behöver förstärkning på sin Finance avdelning i form av en Group Financial Controller som bland annat kommer arbeta i ett team med:

  • Godkännande av MFEX månadsbokslut
  • Monitorering av rapportering från svenska och utländska dotterbolag
  • Koncernredovisning
  • IFRS och Finansinspektions regelverks frågor avseende redovisning
  • Godkännande av regulatorisk inrapportering till Finansinspektionen
  • Proaktivt arbete med Årsredovisning och delårsrapport
  • Risk och KPI beräkningar
  • Pro forma analyser av M&As
  • Dotterbolagslönsamhet, intäkts- & kostnadsanalyser mm
  • Skatt och moms frågor

Vad innebär det för dig?
Vi erbjuder dig en spännande resa där företaget kommer växa organiskt såväl som genom Mergers and Acquisitions / företagsförvärv som per automatik innebär komplexa processer. Ditt ansvarsområde innebär även att leda löpande förbättringsarbete på MFEX Finance avdelning. Resor till utländska dotterbolag kommer att ingå i dina arbetsuppgifter vid behov.

Du kommer att arbeta med ett glatt och härligt gäng som drivs av entreprenörsanda och utveckling, och som samtidigt sätter stor vikt på social samvaro och glädje på arbetsplatsen. Vi sitter i inbjudande och moderna lokaler i hjärtat av Stockholm.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst med start omgående. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Vad vi söker
Vi tror att du har minst kandidatexamen inom redovisning, samt flera års erfarenhet av arbete med IFRS redovisning och koncernredovisning som Redovisningsansvarig, Group Financial Controller eller liknande på medelstort företag som står under Finansinspektionens tillsyn. Alternativt har du minst 5 års erfarenhet som revisor,  specialiserad inom finansiella tjänster med revisorsexamen och granskat koncernredovisningar.

Bonuspoäng får du ifall du tidigare arbetat på internationellt bolag inom finansiella tjänster såsom t ex bank eller värdepappersbolag samt arbetat med Finansinspektions rapportering (Corep, Finrep etc), men detta är inget krav.

Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska. Du har god Excelvana och god allmän systemvana. Det är även meriterande om du tidigare arbetat i redovisningssystemet Microsoft Dynamics NAV/Navision och behärskar flera språk.

Som person tror vi att du är stresstålig, fokuserad, öppensinnad och drivs av att ha många sociala kontakter. Du kan arbeta i ett högt tempo, initiativtagande, gillar att ge service och brinner för möten med människor.

Vi är ett internationellt företag med fokus på tillväxt och utveckling, och vi drivs av en entreprenörsanda och arbetsglädje. Om du är likadan tror vi att du kommer att trivas hos oss!

Ansök genom att maila cv, och gärna personligt brev, med rubrik ”GFC till MFEX” till

Jean-Pierre Shammass, Rekryterare

0733-29 17 10
jp@sprofessionals.se