Scania

Controller till DE engine assembly

Rekryterare
Scania
Plats
Södertälje
Annonserat
den 30 januari 2018
Stängs
den 18 februari 2018
Ref:
20176935
Kontakta
Veronica Öberg
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Scania i Södertälje tillverkar fordon för transportsektorn och är en ledande aktör på världsmarknaden inom framtidens transportlösningar. På produktionsenheten DE Engine Assembly arbetar cirka 1000 personer som monterar motorer till Scanias lastbilar, bussar och industrimotorer.

Vill du arbeta med hållbara och effektiva transportsystem?
Motormonteringen kommer i ett par år framöver hantera flera stora projekt. Vi behöver därför stärka upp bemanningen på ekonomiavdelningen med en ny business controller. Som controller har du ansvar för att stödja motormonteringens ledning med analyser, kalkyler och uppföljning av både produktkostnaden och investeringar. Du bidrar aktivt till fabrikens verksamhetsstyrning och hjälper till att säkerställa långsiktig effektivitet.

Tjänsten ger dig möjligheter att förstå vad som driver hela värdekedjan, från utveckling, inköp och produktion till marknad och kund. Du kommer att få koppla produktkostnadsanalyser till hur man strategiskt och framgångsrikt driver en monteringsfabrik. Tjänsten innebär många kontaktytor med medarbetare och chefer inom produktionsledning, teknik och ekonomi.

Vi på ekonomiavdelning för motormonteringen arbetar tätt med ekonomiavdelningen på motortillverkningen. Totalt är vi sju personer och har ansvar för verksamhetsstyrning och redovisning av den totala motorproduktionen i Södertälje. Avdelningen jobbar målmedvetet med att stödja och utmana den operativa verksamheten och drivs dagligen av ambitionen att öka den egna kvalitén och effektiviteten med hjälp av Scanias produktionssystem.

I arbetsuppgifterna ingår att:

 • Analysera och presentera resultatavvikelser i bokslut och prognos
 • Stödja och utmana den operativa verksamheten och dess chefer
 • Ansvara för analysen av motormonteringens produktkostnad
 • Delta i investeringsprocessen samt följa upp prognos och utfall med vår teknikavdelning
 • Uppdatera, utveckla och tydliggöra internprissättningen
 • Månadsvis sammanställa och leverera kalkylbilsvärden

Du blir en viktig del av Scania – Scanias framgångar bygger till stor del på våra kärnvärden och sätt att arbeta, särskilt åtagandet om ständig förbättring och våra ledningssystem. Tillsammans utgör dessa tillgångar "The Scania Way" och grunden för Scanias företagskultur. Detta ger Scania en stark ledarposition i en värld som alltmer kräver säkra, hållbara och effektiva transportsystem. Scanias kärnvärden definierar vår kultur, läs mer om dem på vår hemsida Scanias kärnvärden.

Läs gärna mer om Produktion och logistik Scania Södertälje

Har du den här bakgrunden?
Du är civilekonom och/eller civilingenjör med ekonomiinriktning (t.ex. industriell ekonomi). Du är en van användare av Microsoft Excel samt behärskar engelska i både tal och skrift.

Är det här du?
Vi söker dig som har stort driv och ambitionen att klä verksamheten i siffror genom att vara nära produktionen. Du är analytisk, noggrann och har förmåga att driva frågor och processförbättringar självständigt. Strukturerad och flexibel är två andra ord som beskriver dig väl.

Ta reda på mer!
Är det dig vi letar efter? Varmt välkommen med din ansökan redan idag!
Vill du veta mer hör av dig till Veronica Öberg, Ekonomichef DE Engine Assembly, 08 553 502 62.

Intervjuer kommer att ske löpande, skicka därför in din ansökan så snart som möjligt. Ansökan görs via länk. Sista ansökningsdag och ärendenr. Tjänsten är en tillsvidareanställning och placerad på vårt huvudkontor i Södertälje.

Ansökan
Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.

Gör din ansökan via http://www.scania.com/group/en/available-positions/ för att vi ska få korrekta uppgifter. I de fall det uppstår problem med att registrera din ansökan på scania.com så kan du maila din ansökan till kandidatbokning@scania.com
OBS! Ange Scanias Job Id 20176935 i ämnesraden. Bifoga ditt CV, personligt brev samt relevanta betygskopior (endast i word eller pdf-fomat). Vi behöver också ditt fullständiga namn, adress, e-post och mobilnummer för att kunna registrera din ansökan. Ofullständiga mailansökningar kommer vi ej kunna hantera.

About the job

 • Title: Controller till DE engine assembly
 • Business area: Finance
 • Country: Sweden
 • City: Sodertalje
 • Last application date: 2018-02-18
 • Job Id: 20176935

About Scania
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2016 levererade vi 73 100 lastbilar, 8 300 bussar samt 7 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 104 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 46 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus. För ytterligare information, besök www.scania.com.