Specialist inom finansiell redovisning till Handelsbanken

Plats
Stockholm
Annonserat
den 1 februari 2018
Stängs
den 2 mars 2018
Kontakta
Sara Borgeström
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Specialist inom finansiell redovisning till Handelsbanken

Om tjänsten
Söker du en roll där du får fortsätta utvecklas inom finansiell redovisning? Vill du arbeta nära produkterna (front office), regelverken och systemen för att proaktivt kunna möta nya krav och stötta affärsverksamheten i redovisningsfrågor? Då kan den här specialistrollen med många kontaktytor inom banken vara något för dig

Vi söker en medarbetare till den ekonomifunktion som ansvarar för den affärsdrivande delen av Handelsbanken Capital Markets, Market & Asset Management (HM) samt Handelsbanken International (HI). Vi är idag ca 17 medarbetare.

Som specialist i gruppen blir ditt ansvar att ta en aktiv roll i kvalitetssäkringen av balans- och resultaträkning samt det kvalitetshöjande arbetet vi bedriver för att vara uppdaterade med nya krav och regelverk som påverkar redovisningen av finansiella instrument.

Du kommer även att vara rådgivare i redovisningsfrågor, kravställare av systemutveckling för att säkerställa regelverksefterlevnad och rapportering samt förädla befintliga kontroller, vilket innebär att du kommer att ha ett nära samarbeta med andra lokala avdelningar inom banken både inom ekonomi, riskkontroll, support men även inom affärsverksamheten.

Din tjänst kommer innebära en del löpande arbete men en stor del projekt- och utvecklingsarbete.

Utvecklingsmöjligheter
Du ges möjlighet att tillämpa och fördjupa ditt kunnande inom de finansiella marknaderna samt de principer som styr verksamheten samtidigt som du ges möjlighet att vara drivande i redovisningens pågående arbete för att höja kvaliteten, utveckla analysverktygen samt effektivisera. 

Gruppen har ett nära samarbete med flera avdelningar i banken, vilket innebär att du kommer att få ett väl utvecklat kontaktnät i banken, såväl inom som utanför Sverige.

Din bakgrund
Vi söker dig som har en akademisk utbildning motsvarande civilekonom med inriktning mot redovisning. Vidare har du minst ett par års yrkeserfarenhet från en redovisnings-/revisions- och /eller riskfunktion. Du har goda kunskaper i finansiella instrument, god kännedom om IFRS samt andra redovisningsregelverk för praktisk tillämpning. Har du intresse för eller erfarenhet av programmering i SQL eller Python samt mer avancerad Excel-kunskap är det meriterande. 

För att lyckas i din roll hos oss bör du vara initiativrik och ha kapacitet att självständigt driva ditt arbete framåt samtidigt som du trivs med att samarbeta i grupp. Rollen kräver dessutom en mycket god kommunikationsförmåga, både verbalt och skriftligt, på svenska och engelska.

Om företaget
Handelsbanken Capital Markets affärsområden består av tre huvudområden, Pension & Liv (HP), Markets & Asset Management (HM) och Handelsbanken International (HI). Vi är ca 1 700 anställda i mer än 20 länder och har ett internationellt kontorsnätverk i 16 länder förutom i våra egna hemmamarknader. Handelsbanken Capital Markets ekonomifunktion är uppdelad i 4 grupper med respektive ansvarsområde: Affärsdrivande verksamhet och Handelsbanken International, Affärsstyrning, Fakturering och externa kostnader, Kapitalförvaltning samt Stödfunktioner.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Handelsbanken med SJR. Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig att skicka in din ansökan snarast möjligt. Du söker tjänsten via www.sjr.se. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Om du har några frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Sara Borgeström på tel: 08-407 5512 alt sara.borgestrom@sjr.se.

Liknande jobb

Liknande jobb