Analytisk Business Controller till Ahlsell

Rekryterare
Ahlsell
Plats
Stockholm
Annonserat
den 2 februari 2018
Stängs
den 24 februari 2018
Kontakta
Åsa Schramm
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Är du en analytisk och kommunikativ Business Controller som trivs i en självgående roll där du har möjlighet att utvecklas tillsammans med bolaget? Nu söker vi dig som vill vara med på Ahlsells spännande resa!

Om rollen
I rollen som Business Controller på Ahlsell AB arbetar du på koncernnivå och rapporterar direkt till Head of Group Finance.

Tjänsten passar dig som är självgående, gillar att ta ansvar och vill ha ett stort utrymme till utveckling och vara med och bidra till ständig förbättring av verktyg och processer. I huvudsak kommer du att arbeta med följande:

  • Analysera och följa resultat, omsättning och marginaler
  • Ta fram och bistå ledning och beslutsfattare med rapporter och analyser
  • Vara en del av bokslutsprocessen och processen för extern rapportering
  • Bygga rapporter och analysera data från Excel och koncernredovisningssystemet
  • Utveckling av månatliga rapporteringspaket och BI-lösningar
  • Stödja och supportera verksamheten i olika ekonomiska frågeställningar

Vem är du?
Vi söker dig som har några års erfarenhet av att ha arbetat som Controller samt har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi. Vi utgår från att du har en stark analytisk förmåga och är en noggrann, strukturerad och lösningsorienterad person. Du är kvalitetsmedveten, systemkunnig och har avancerade kunskaper i Excel med fokus på Pivot.

Vidare har du både intresse och förståelse för affären samt trivs i en roll där du är självgående och får driva ditt arbete framåt. Du har lätt för att skaffa dig en överblick av helheten och kan samtidigt vara proaktiv och se nya lösningar och möjligheter. Du räds inte förändringar, har lätt för att anpassa dig till olika situationer och trivs när du får utveckla och förbättra. Då kontaktytorna är många är det även viktigt att du är en kommunikativ och tydlig person.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Ahlsell med EQonomy/Wise Professionals. Önskar du mer information kontakta ansvarig rekryteringskonsult Åsa Schramm (asa.schramm@eqonomy.se) eller kandidatansvarig Jenna Hemberg (jenna.hemberg@eqonomy.se). Vi ser fram emot att få din ansökan via eqonomy.se så snart som möjligt. Intervjuer kommer att ske löpande varför det är bäst att inte dröja med din ansökan! Varmt välkommen att söka!

Om Ahlsell 
Ahlsell är den ledande distributören i Norden av installationsprodukter, verktyg och förnödenheter för installatörer, byggbolag, fastighetsskötare, industri- och kraftbolag samt offentlig sektor. Det unika kunderbjudandet omfattar över en miljon enskilda produkter och lösningar. Koncernen omsätter drygt 27 miljarder SEK och är noterat på Nasdaq Stockholm. De tre huvudmarknaderna Sverige, Norge och Finland står för cirka 97% av intäkterna. Med cirka 5 500 medarbetare, över 220 butiker och tre centrallager förverkligar vi varje dag vårt kundlöfte: Ahlsell gör det enklare att vara proffs!