Måltidschef sökes till Sala kommun

Rekryterare
Sala kommun
Plats
Sala, Västmanlands län
Annonserat
den 4 februari 2018
Stängs
den 4 mars 2018
Ref:
37995
Kontakta
Elin Tiger
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vill du vara med och utveckla Sala kommuns Måltidsenhet? Brinner du för att arbeta med måltidsupplevelsen, god mat lagad av närproducerade råvaror och vill bidra med ditt engagemang i en välmående enhet? Är du en trygg ledare som vill leda och inspirera dina medarbetare för att tillsammans skapa en kreativ och trygg arbetsmiljö?

Då ska du fortsätta läsa annonsen, för det här kan vara en tjänst för dig!

Måltidsenheten
Sala kommun har en samlad organisation för all måltidsverksamhet inom förskola, skola och äldreomsorg. En medveten satsning har gjorts på utbyggnad av tillagningskök för att gästen ska få en så nära tillagad måltid som möjligt. I dagsläget består enheten av 28 kök varav 24 tillagningskök. Måltidsenheten sysselsätter 66 tillsvidareanställda med befattningar som köksmästare, kockar, restaurangbiträden, biträdande måltidschefer och vikariesamordnare. Vår nuvarande måltidschef har fått nytt arbete på sin hemort och därför finns möjligheten att söka denna spännande och utvecklande tjänst.

Arbetsbeskrivning
Som måltidschef har du det yttersta ansvaret för verksamheten, ekonomi och personal. Du har ett nära samarbete med de biträdande måltidscheferna och ni ansvarar för att driva varsin måltidsprocess. Som måltidschef ansvarar du för vård- och omsorgs måltidsprocess, de två biträdande måltidscheferna för förskolans måltidsprocess, respektive grundskolans och gymnasieskolans måltidsprocess.
Som måltidschef har du det övergripande ansvaret för hur verksamheten planeras, genomförs, utvecklas och följs upp i nära samverkan med de biträdande måltidscheferna och övriga medarbetare. Du äger de strategiska frågorna och förväntas fortsatt driva utvecklingen av verksamheten utifrån ett affärsmässigt förhållningssätt. Du är ytterst ansvarig för livsmedelsupphandling. Som måltidschef ingår du i samhällsbyggnadskontorets ledningsgrupp.

Vem är du?
Vi söker dig som har gått kostekonom programmet eller har annan liknande utbildning alternativt har erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdigDu har dokumenterad chefserfarenhet inom måltidsområdet med personal- ekonomi och verksamhetsansvar samt erfarenhet av att driva utvecklingsarbete med framgångsrikt resultat. Tidigare erfarenhet av ledarskap och arbete i politisk styrd organisation samt erfarenhet av hållbara och pedagogiska måltider är meriterande.

Som person är du lyhörd och pedagogisk. Du är drivande och resultatinriktad med en god förmåga att samarbeta i komplexa frågor. Du är trygg i ditt ledarskap och skapar delaktighet och engagemang hos dina medarbetare. För att lyckas i rollen har du en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift samt vara en god kommunikatör. Du är bra på att upprätthålla, koordinera och utveckla förtroendefulla relationer och samarbeten i nära samverkan såväl inom din organisation som med externa aktörer. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Goda kunskaper i Officepaketet samt B-körkort är ett krav.

Vad erbjuder vi dig?
Vi erbjuder dig en spännande roll i en välmående enhet där du får möjlighet att ansvara för hur verksamheten planeras, genomförs, utvecklas och följs upp i nära samarbete med dina biträdande måltidschefer. Ditt intresse för människor att vara lyhörd och skapa förtroende leder till en utveckling av hela enheten. Måltidsenhetens vision är att göra måltiden till en upplevelse! Vi ska ge våra gäster en god och näringsriktig måltid i fräsch och ändamålsenlig miljö. Vi ska sträva efter att laga maten så nära gästen som möjligt, utan onödiga tillsatser. Våra menyer ska vara varierande, näringsberäknade och anpassade efter våra gästers önskemål. Kraft ska läggas i form, färg och doft och inte minst smaken.

Sala kommun
Samhällsbyggnadskontoret – mer än förväntat. Vi kännetecknas av gott bemötande, stort engagemang och hög kompetens. Vi på kontoret hjälper Salaborna med en mängd tjänster som de flesta använder dagligen utan att ens tänka på det. Kontoret ansvarar exempelvis för allt från avlopp och vatten till matlagning åt skolor och äldreboende. Andra arbetsuppgifter är att uppdatera kommunens kartor, sköta kommunens parker, gator och gång-och cykelvägar samt att projektera, projektleda, bygga och underhålla kommunala fastigheter. Vi planlägger mark samt underhåller gruvans vattensystem med kanaler och dammluckor. Samhällsbyggnadskontoret är indelat i sju stycken enheter: Gata/park, Kart/mät, Måltid, Fastighet, Samhällstekniska inkl VA, Teknisk service och Plan och Utveckling. För mer information, välkommen in på www.sala.se.

Ansökan 
I den här rekryteringen har Sala kommun valt att samarbeta med Experis. För frågor gällande tjänsten, var vänlig kontakta rekryteringskonsult Elin Tiger Mårtensson, 021-151203 alternativt via mail elin.tiger.martensson@se.experis.com.

Välkommen med din ansökan!