Financial Controller till TF Bank

Rekryterare
TF Bank
Plats
Borås
Annonserat
den 2 februari 2018
Stängs
den 28 februari 2018
Kontakta
Katarina Forslund
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Financial Controller till TF Bank

Om tjänsten
Du kommer ansvara för att bygga upp controllingfunktionen i TF Banks helägda dotterbolag Avarda som verkar inom nordisk säljfinansiering. Dina främsta uppgifter blir att sätta upp processer och bygga modeller för intern uppföljning och rapportering samt vara delaktig i lönsamhetsberäkningar för Avarda. Du kommer i första hand rapportera till Avardas VD men även till koncernens CFO och Head of Internal Accounting. I din roll kommer du att vara delaktig i följande arbetsuppgifter:

  • Utveckling av processer och modeller för intern uppföljning och rapportering
  • Lönsamhetsberäkningar på handlarnivå
  • Utveckling av rapportpaket för management rapportering
  •  Månatlig intern uppföljning och rapportering
  • Månadsvis analysera balans- och resultaträkning
  • Budget- och prognosarbete (resultat, balans, likviditet)
  • Analysera ekonomiska data samt rekommendera förändringar
  • Delaktig i diverse projekt

Vem söker vi? 
Vi söker dig som har en högskoleexamen inom t.ex. ekonomi och som har minst 3 års arbetslivserfarenhet. Vi tror att du redan idag arbetar som controller alternativt att du kommer från redovisning / revisions och vill ta nästa steg och bli controller. Bakgrund inom revision/redovisning är mycket meriterande. Mycket av ditt arbete kommer att ske i Excel varför vi ser att du har mycket goda kunskaper i detta.
Som person är du noggrann, strukturerad och ansvarstagande med en mycket god analytisk förmåga. Vidare har du en god förmåga att se helheten samt att prioritera i dina arbetsuppgifter. Du är också självgående och trivs i en föränderlig miljö. Om du är bosatt i Borås med omnejd ser vi det som en stor fördel. I den här rekryteringen lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet. 

Placering:
Du kommer ha din arbetsplats TF Banks huvudkontor i centrala Borås, där vår centraliserade ekonomiavdelning finns.

Om företaget
TF Bank är en internetbaserad nischbank som erbjuder konsumentbanktjänster genom sin egenutvecklade IT- plattform med hög grad av automatisering. Bolagets IT-plattform är utformad för skalbarhet och anpassning till olika produkter, länder, valutor och digitala banklösningar. TF Bank bedriver bankverksamhet med in- och utlåningsverksamhet mot privatpersoner i Sverige, Finland och Norge, utlåningsverksamhet mot privatpersoner i Polen, Danmark, Estland och Lettland. TF Bank är sedan juni 2016 noterad på Nasdaq, Stockholm.

Din ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med SJR.

Urval och intervjuer kommer att ske löpande så tveka inte utan skicka in din ansökan redan idag, dock senast den 28 februari 2018. För att söka tjänsten går du in på www.sjr.se. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt.

För frågor kontakta ansvarig rekryteringskonsult Katarina Forslund på telefon: 031-333 54 82.

Varmt välkommen med din ansökan!