Risk Officer till Ålandsbanken med placering i Stockholm

Rekryterare
Ålandsbanken
Plats
Stockholm
Annonserat
den 5 februari 2018
Stängs
den 25 februari 2018
Kontakta
Sari Grenman
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vill du vara med i vårt vinnarteam!

Ålandsbanken är en utmanare i bankvärlden och väcker uppmärksamhet för vårt vinnande sätt att bygga kundrelationer. Kundfokus och kreativa lösningar är ledord i vår starka utvecklingsfas. Attraheras du av utmaningen att föra vår verksamhet framåt så kan du bli en viktig länk i vår koncern med verksamhet på Åland, i Finland och Sverige.

Risk Officer till Ålandsbanken med placering i Stockholm

Vi söker en Risk Officer till avdelningen Compliance, Operativa risker & Säkerhet.

I denna roll får du god insikt i bankens verksamhet och arbetet primärt i Sverige, men också i Finland. Du kommer att arbeta i bankens funktion för Operativa risker & Säkerhet med ansvar över bankens svenska aktiviteter.

Till ditt arbete hör utveckling och administration av bankens säkerhetsarbete med syfte att minimera olika typer av operativa risker, inklusive omvärldsbevakning, framtagande och uppdatering av relevant internt regelverk, analysering av risker och sårbarheter, beredskapsplanering, incidenthantering, koordinering av kontinuitetsplaner samt genomförande av kontinuitetsövningar, rådgivning, kommunikation och utbildning av personal.

Din profil
Vi söker dig som är en självgående och driven lagspelare med hög integritet och som trivs i en föränderlig miljö.

Du är en proaktiv, lösningsorienterad och väl organiserad person med hög arbetsmoral. Vidare har du ett ansvarsfullt och strukturerat arbetssätt och du kan se helheten.

Din bakgrund:
Vi ser gärna att du har högskoleutbildning med kandidat- eller magisterexamen och minst 5 års arbetserfarenhet idealt från finansbranschen.

Arbetsspråket är svenska. Goda kunskaper i engelska är önskvärt. Kunskaper i finska ses som en merit.

Att bli en del av oss
Som en del i vårt team för Operativa risker & Säkerhet erbjuds du en arbetsplats i en miljö som präglas av våra värdeord, Ambitiösa, Personliga och Ansvarsfulla. Hos oss får nämligen alla möjligheten att ta sig an utmaningar, lyckas, misslyckas och växa i strävan att förändra, förbättra och utveckla vår affär. Ålandsbanken är en platt organisation där du får arbeta med många. Sist men inte minst kommer du att ha seriösa, kunniga och ödmjuka kollegor med lång erfarenhet samt en ledning som ser till både gruppens och den enskilda individens bästa.

Vill du veta mer?
Närmare upplysningar kring tjänsten ger Avdelningschef Compliance och Operativa Risker Sari Grenman, sari.grenman@alandsbanken.fi eller HR-chef Bodil Edling, bodil.edling@alandsbanken.se.  

Varmt välkommen med din ansökan!

Välkommen med din ansökan och CV senast 25.02.2018. Urval och intervjuer sker löpande. 

Om oss
År 1919 grundades Ålandsbanken och är sedan 1942 börsnoterad i Helsingfors. Ålandsbanken skapar värde för företag och människor som värderar relationer genom att leverera den stora bankens tjänsteutbud med den mindre bankens omtanke och förnuft. Koncernen omsluter € 4.600.000.000 och har idag ca 700 anställda fördelat på kontor på Åland, Finland och Sverige. Ålandsbanken är en annorlunda bank som väcker uppmärksamhet med vårt fokus på goda kundrelationer, sunt förnuft och kvalificerade ekonomiska tjänster. Vi befinner oss i en stark utvecklingsfas och söker nu dig som attraheras av höga ambitioner och stort personligt engagemang.

Liknande jobb

Liknande jobb