RISE Byggteknik söker Enhetschef

Rekryterare
RISE
Plats
Borås
Annonserat
den 5 februari 2018
Stängs
den 19 februari 2018
Kontakta
Peter Salomonsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Ledarskap -Forskning – Nätverkande – Affärer

Ambition att vara en internationellt ledande innovationspartner inom hållbara städer och samhällen och att stärka byggbranschens konkurrenskraft genom att arbeta med tillämpad forskning och sprida kunskapen vidare.

Position
RISE Division Samhällsbyggnad har kunder och samverkanspartners huvudsakligen inom samhällsbyggnadssektorn och de värdekedjor som förser sektorn med material, produkter och tjänster. Vår ambition är att vara en internationellt ledande innovationspartner inom hållbara städer och samhällen och att stärka byggbranschens konkurrenskraft genom att arbeta med tillämpad forskning och sprida kunskapen vidare.

Vi söker en enhetschef till vår enhet Byggteknik. Enheten har ca 90 medarbetare fördelat på fem sektioner; Ljud och vibration, Byggnadsfysik och innemiljö, Träbyggande och boende, Träteknisk utvärdering samt Glas. Vi har omfattande laboratorier för forskning, utvärdering, test och demo. Verksamheten finns på flera orter (Borås, Stockholm, Skellefteå, Lund, Göteborg och Växjö)

Enhetschefen har central roll med stora möjligheter att påverka inriktningen och utvecklingen av verksamheten. Uppdraget är att säkerställa en fortsatt tillväxt genom ökad forskning och aktiv marknadsbearbetning. Du blir naturligtvis ett viktigt ansikte utåt för RISE satsning inom Hållbar Samhällsbyggnad. Att se nya möjligheter, nya samarbetsformer samt att skapa tydliga framtidsmål och visioner är en viktig del av uppdraget. Du rapporterar till divisionschefen för RISE Samhällsbyggnad och tänkt placeringsort är Borås.

Vi söker dig som har en relevant akademisk utbildning med anknytning till hållbar samhällsbyggnad och har erfarenhet och förståelse från forskningsprojekt. Vidare har du arbetat i eller gentemot byggbranschen och har ett stort intresse av hållbarhetsfrågor. Du har ett brett kontaktnät inom näringsliv, samhälle och akademi. Tidigare ledarerfarenhet är nödvändigt, gärna inom kunskapsintensiva organisationer där du också haft resultat- och lönsamhetsansvar. En vana att samarbeta med universitet / högskolor / institut, och förståelse för de förutsättningar som dessa verkar i, är meriterande.

För att lyckas i rollen måste du drivas av att vara en del av samhällsutvecklingen och att leda och entusiasmera ditt team genom förtroende, energi och engagemang. Du är resultatorienterad och har god ekonomisk och administrativ förmåga. Du talar och skriver svenska och engelska obehindrat.

Vi erbjuder dig en utmanande arbetsplats i en innovativ framtidsbransch där vi skapar projekt i samverkan med våra kunder, universitet och våra kollegor inom RISE-koncernen.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via www.mercuriurval.se senast den 19 februari, ref nr SE-12881. Vid eventuella frågor, kontakta vår konsult på Mercuri Urval, Peter Salomonsson 031-333 52 07.

Om företaget
RISE Research Institutes of Sweden

RISE är Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner. I internationell samverkan med företag, akademi och offentlig sektor bidrar vi till ett konkurrenskraftigt näringsliv och ett hållbart samhälle. Våra 2 300 medarbetare driver och stöder alla typer av innovationsprocesser. RISE är ett oberoende, statligt forskningsinstitut som erbjuder unik expertis och ett 100-tal test- och demonstrationsmiljöer för framtidssäkra teknologier, produkter och tjänster. www.ri.se