Senior Controller till innovativa Dooer

Rekryterare
Dooer
Plats
Stockholm
Annonserat
den 8 februari 2018
Stängs
den 9 mars 2018
Kontakta
Katarina
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Gazella rekryterar nu en Senior Controller till Dooer, tech-bolaget som utvecklar världens första artificiella intelligens som läser, förstår och sköter bokföring. Dooer är ett expansivt och innovativt bolag som vill revolutionera bokföringsbranschen. Som Senior Controller kommer du att ansvara för utformningen av Dooers interna ekonomifunktion samt arbeta i en föränderlig miljö och vi söker därför en resultatdriven person med goda kunskaper inom redovisning och controlling samt med tidigare erfarenhet av en utmanande roll. Rollen innebär många kontaktytor och vi söker därför en person som vill ta sig an en spännande roll i en dynamisk och snabbväxande organisation. Intervjuer kommer att hållas löpande och vi ber dig därför att skicka in ditt CV redan idag.

Din utmaning

  • Aktivt arbeta med bolagets interna budgetering och forecasting
  • Säkerställa och analysera koncernens ekonomi samt arbeta med kostnadsoptimering
  • Ta en aktiv roll i arbetet med verksamhetens affärsutveckling och utvecklandet av strukturer och processer för ditt ansvarsområde
  • Driva arbetet kring upprättandet av nya dotterbolag för koncernen både i Sverige samt internationellt
  • Övergripande ansvar för bolagets interna löpande bokföring och redovisning
  • Vara delaktig i arbetet kring nyemissioner tillsammans med bolagets ledning
  • Självständigt planera och driva arbetet med bolagets årsredovisning och bokslut

Erfarenhet
Du har cirka 2–4 års erfarenhet av arbete inom controlling samt redovisning eller revision. Vidare är det meriterande om du har tidigare erfarenhet av en roll som finance manager, controller, ekonomiansvarig, CFO eller som consultant på revisionsbyrå. Du har gedigen erfarenhet av att leda och genomföra framgångsrika projekt under stor frihet, företrädesvis med eget budgetansvar. Det är meriterande om du skött mindre koncernstrukturer eller hanterat ekonomin i bolag med arbetskraft som är stationerad utomlands. Vidare har du mycket goda erfarenheter i Excel och uttrycker dig obehindrat på både svenska och engelska, i såväl tal som skrift.

Personliga egenskaper
Vi letar efter en driven och produktiv person som jobbar resultatdrivet och självgående. Du har lätt för att sätta dig in i nya arbetsuppgifter, system och miljöer, och tar kontroll för att se till att saker och ting blir gjorda. Vidare har du en ödmjuk framtoning och förstår vad det innebär att arbeta på ett mindre bolag där arbetsuppgifterna kan variera. Som en central person i bolaget har du också en förmåga och intresse för att utveckla processer och strukturer för att ständigt förbättra ditt arbetssätt.

Dooer
Dooer grundades med ambitionen att revolutionera redovisningsbranschen genom att skapa banbrytande, AI-baserade tjänster och program. Kunderna består främst av små och medelstora företag. Företaget grundades 2015 och har sitt säte i centrala Stockholm. Grundaren Sam Nurmi har tidigare grundat och byggt upp de båda varumärkena Loopia och Pingdom. Loopia är idag Sveriges största webbhotell, och med sina drygt 700 000 kunder är Pingdom världens största företag inom upptids- och prestandaövervakning. Under 2016 blev Dooer framröstat till årets Startup Launch of the Year.

Gazella
Gazella arbetar med rekrytering och konsultlösningar inom områdena redovisning, ekonomi- & affärsstyrning, finans och risk & compliance. Gazella erbjuder en snabb, flexibel och preciserad konsult- och rekryteringstjänst. Genom vår strävan efter att hela tiden förbättra den tjänst som erbjuds till både kandidater och klienter, utvecklar vi branschen framåt.

Ansökan
Är det dig vi söker? Ansök via knappen nedan! Ansvarig kontaktperson är Katarina Milenkovic.