Norrköping Airport söker VD

Plats
Norrköping
Annonserat
den 9 februari 2018
Stängs
den 28 februari 2018
Kontakta
Per-Olov Strandberg 073-020 16 59
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vill du vara med och skapa framtidens Norrköping?

Norrköping Airport annonsbild

Norrköping upplever nu starten på århundradets tillväxtresa. Vi är Sveriges nionde största kommun med över 140 000 invånare och växer kraftigt. Ostlänken – den nya höghastighetsjärnvägen mellan Stockholm och Linköping – kommer stärka vår position som en av Sveriges starkaste tillväxtregioner och det innebär också kortare restider och att en helt ny stad växer fram vid havet.

VÅR VERKSAMHET
Norrköping Airport AB, som är ett kommunalt helägt bolag inom Norrköpings kommun, driver och utvecklar flygplatsen i Norrköping. Norrköpings unika läge gör det till ett av Sveriges viktigaste och bästa logistiknav där flygplatsen har en stark roll. Målet är att ständigt utveckla servicen för näringsliv och privatresenärer och vara en betydande aktör på marknaden. Förutom direktflyg till München erbjuder flygplatsen fraktflyg och är Sveriges fjärde största flygplats för charterresor.

ARBETSBESKRIVNING
I din roll som VD har du ansvar för att driva det strategiska arbetet för Norrköping Airport på ett affärsmässigt sätt. Tillsammans med medarbetare och bolagets styrelse har du uppdraget att utveckla bolaget och flygplatsen så att de bästa förutsättningar ges för resenärer, näringsliv och bolagets ägare.

Vår ambition är att flygplatsen ska vara det naturliga förstahandsvalet för näringsliv och privatpersoner från och till regionen då flyg används.

Dina huvudsakliga uppgifter kommer att präglas av att stärka utbudet av flyglinjer, stärka vårt varumärke, utveckla kundrelationer samt se till att bolagets lönsamhet förbättras.

DIN PROFIL
Du ska ha erfarenhet av utvecklingsarbete. Du skapar förutsättningar för god ekonomi och lönsamhet i verksamheten. Du har en god affärs- och förhandlingsvana samt goda kunskaper kopplat till styrelse och ledningsarbete. Du har en akademisk utbildning eller för tjänsten motsvarande relevant arbetslivserfarenhet. För att lyckas i rollen behöver du ha en god kommunikationsförmåga på både svenska och engelska. Internationell erfarenhet är en merit då bolagets ledning ska ha insikt i resmål utanför landet och närhet till nätverk inom ramen för resande.

Du är utåtriktad, förtroendeingivande och har lätt för att samarbeta. Du trivs med att knyta nya kontakter och befinna dig på olika arenor och i olika nätverk. Vi förutsätter att du är drivande, har ett starkt kund- och marknadsfokus och är affärsmässig i allt du gör. Du kommer att ha en viktig roll i att utveckla Norrköping Airport och våra kunders affär!

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning.

MER INFORMATION OCH ANSÖKAN
Om du är intresserad av uppdraget eller har frågor så är du välkommen att kontakta Norrköpings kommuns personaldirektör Per-Olov Strandberg, 073-020 16 59.

Anmäl ditt intresse senast den 28 februari 2018.

För information om Norrköping Airport, läs mer på norrkopingairport.se.