Öppen och strukturerad sektionschef till tunnelbanan

Plats
Stockholm
Annonserat
den 12 februari 2018
Stängs
den 4 mars 2018
Kontakta
Åsa Bergman Målbäck
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Trafikförvaltningen annonsbild
Om tjänsten
Varje dag reser fler än 800 000 personer med SL-trafiken. En stor del av dem reser med Stockholms tunnelbana. Nu söker vi dig som vill axla chefsrollen på vår sektion för tunnelbana, och tillsammans med ett kompetent team av medarbetare leda en av våra viktigaste affärer. Din grupp kan allt och lite till om bland annat trafik, kundservice, trafikledning, trafiksäkerhet, fordonsförvaltning och trafikdrift. Här är samverkan a och o, både internt men också med entreprenörer och leverantörer. MTR kör trafiken medan vi förvaltar den. Vi har 800 spårfordon motsvarande ett återanskaffningsvärde av 30 miljarder.

I din chefsroll jobbar du med att:

  • Vara mottagare och beställare av olika investeringsprojekt som rör utveckling av depåer och stationer samt vara med vid upphandling av till exempel nya tunnelbanefordon
  • Förvalta och vidareutveckla avtalet för tunnelbanan
  • Beställa trafik och bemanning till stationerna
  • Ansvara för att godkänna tidtabeller, dekaler och geografiska kartor som används inom SL-trafiken
  • Se till att din sektion samarbetar bra med övriga förvaltningen och att du, tillsammans med andra sektionschefer, arbetar för att hitta gemensamma processer och rutiner för att effektivisera det interna arbetet

Att jobba hos oss
Att jobba hos oss innebär att du bidrar till Stockholms samhällsutveckling tillsammans med kompetenta och engagerade kollegor. Vi jobbar varje dag med att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare. Din insats gör skillnad i en organisation som ligger i framkant inom miljö och hållbarhet. 

För att lyckas med uppdraget bygger vårt arbete på vår värdegrund som kortfattat sammanfattas med orden: Öppenhet, Kompetens, Pålitlighet, Samverkan.

Vår arbetsstyrka sitter i ljusa och trevliga lokaler på västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken (Thorildsplan eller Stadshagen). Längs Lindhagensgatan finns en uppsjö av lunchrestauranger och bra promenadstråk. Motion och hälsa är viktigt för oss och förutom friskvårdsbidrag erbjuder vi en rad olika hälsofrämjande aktiviteter.

Vem är du?
Du har högskoleutbildning eller annan relevant utbildning, liksom dokumenterad chefserfarenhet. Att kommunicera skriftligt och muntligt på svenska och engelska är inga problem för dig. Du trivs som bäst när du jobbar tillsammans med dina medarbetare och får dem att lyckas i sina uppgifter. Här ingår att kommunicera tydligt, följa upp och ge feedback till dina anställda.

Du har tidigare erfarenhet av att leda offentlig verksamhet i stora organisationer och din förmåga att förhandla går förstås som på räls. Vi vill att du kan briljera med fem års erfarenhet av direkt ledning med ekonomi-, personal-, och planeringsansvar. Att leda utvecklings- och förändringsarbete är inte främmande för dig.

Ett par plus i kanten:

Du har tidigare jobbat inom transport-, logistik-, eller fordonsbranschen
Du har viss koll på spårbunden trafik

Information och ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med 4Focus Leadership and Recruitment AB. Frågor eller funderingar? Välkommen att kontakta Åsa Bergman Målbäck på tfn 0739 88 88 84.

Ansök redan i dag eftersom intervjuer kommer ske löpande. Sista ansökningsdag är den 4 mars 2018. Vi ser fram emot din ansökan!   

Fackliga kontaktpersoner
Mounir Ainholm, SACO, tfn 08-686 36 52
Anita Buske, Vision, tfn 08-686 38 26

Webb och sociala medier
För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida sll.se/arbeta-inom-kollektivtrafiken. Du hittar oss också på Linkedin och Facebook, @trafikforvaltningenSLL.

Var med och utveckla framtidens kollektivtrafik tillsammans med oss. Som en del av Stockholms läns landsting ansvarar vi för att alla som bor i eller besöker länet, ska kunna resa med en modern, tillgänglig och säker kollektivtrafik. Med oss tar du dig fram smidigt och miljövänligt på land och till sjöss.