Koncernredovisningschef till Intendia Group

Rekryterare
Intendia
Plats
Stockholm
Annonserat
den 9 februari 2018
Stängs
den 11 mars 2018
Kontakta
Peter Palmqvis
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Intendia är en ledande utbildningskoncern med verksamhet i Sverige och Norge. Varje år utbildas och utvecklas över 40.000 elever och deltagare hos oss. Vårt fokus ligger alltid på att rusta individen för dagens och morgondagens arbetsmarknad till nytta för samhälle, näringsliv och den enskilde. Vi ger våra elever och deltagare förutsättningar att bygga vidare på tidigare erfarenheter och förstärka sin kompetens så att nya möjligheter öppnas – det kan handla om ett nytt jobb, ett karriärskifte eller steget in på arbetsmarknaden. Namnet Intendia har sin grund i det latinska ordet intentio, som betyder syfte eller avsikt. Namnet är därmed en välkommen påminnelse om att vi alltid har ett tydligt syfte med det vi gör. Läs mer på www.intendiagroup.com

En nyinstiftad nyckelroll i en värderingsstyrd verksamhet som verkar i gränslandet mellan näringsliv och samhälle

Intendia verkar på marknaden för arbetsmarknadstjänster, vuxenutbildning och yrkeshögskola samt vissa högskoleprogram. Intendias vision är ett långsiktigt hållbart samhälle med perfekt matchning mellan individ och arbetsgivare med ett visionärt mål att realisera drömmar. Intendia sysselsätter ca 1000 medarbetare i Norge och Sverige. Därtill sysselsätts ca 4000 externa föreläsare inom ramen för verksamheten. Intendia Group ägs av Anthon B Nilsen.

Om rollen
Kärnan i Intendia är de 12 enskilda vuxenutbildnings- och arbetsmarknadsföretag som agerar under egna starka varumärken i Sverige och Norge. Intendias målsättning är att bli en integrerad, långsiktig industriell ledare inom vuxenutbildnings- och arbetsmarknadssegmentet. Organisk tillväxt är vägen framåt vilket innebär ökad samordning och utveckling av de befintliga verksamheterna. Det innebär konkret att skapa en gemensam och industriell modell för koncernens styrning, ledning och uppföljning. Koncernredovisningschefen kommer att ha en central roll i denna transformation och får i uppdrag att tillsammans med Koncernchef och CFO leda arbetet med att bygga redovisningsfunktionen för det framtida Intendia.

Koncernredovisningschefen ansvarar för koncernkonsolidering, månads- och kvartalsbokslut och leder de nationella redovisningsenheterna i Sverige och Norge samt stöttar den operativa verksamheten med relevant rapportering. Därtill ansvarar Koncernredovisningschefen för extern rapportering samt rapportering till styrelsen. Utöver de löpande uppgifterna kommer Koncernredovisningschefen att ta ett övergripande ansvar för införandet av IFRS standard. 
Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid med placering vid Intendias kontor i centrala Stockholm. Resor ingår i tjänsten.

Vi söker
Vi söker dig med civilekonomexamen eller motsvarande akademisk examen. Du har erfarenhet som koncernredovisningschef eller liknande roll i en stor koncern. Meriterande med erfarenhet från bolag med verksamhet i både Sverige och Norge. Du har mycket god kunskap och erfarenhet av både implementering av, och att arbeta med, IFRS som standard. Erfarenhet av affärsdriven och konkurrensutsatt verksamhet med offentliga kunder är relevant för rollen samt god IT/systemvana. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i både tal och skrift. Meriterande med revisorsbakgrund och/eller erfarenhet av verksamhet med koppling till vuxenutbildnings- och/eller arbetsmarknadstjänster.

Frågor och ansökan
I den här rekryteringen har Intendia Group valt att samarbeta med Constatera Search & Interim. Vid frågor kontakta gärna rekryteringskonsulterna Peter Palmqvist, 0705-708 282 eller Lotta Belfrage Palmqvist, 0722-522 373. Ansök senast 4 mars 2018 genom att skicka in CV och ansökningsbrev via länken i annonsen eller direkt på www.constatera.se
Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Välkommen med din ansökan!

Om Intendia Group
Intendia Group är en av Skandinaviens ledande utbildningskoncerner med verksamhet i Sverige och Norge. Koncernen omfattar tolv starka och självständiga varumärken och varje år utbildas och utvecklas över 40 000 elever och deltagare hos oss. Genom ett växande antal internationella samarbeten och partnerskap finns verksamheten också representerad på många olika platser runt om i världen, till exempel i USA, Australien, Tanzania och Etiopien, utöver ett flertal länder i Europa. I Sverige bedriver koncernen verksamhet genom Berghs School of Communication, Competens, Iris och Medlearn. I Norge bedrivs verksamhet genom Bilder Nordic School of Photography, Bjørknes Høyskole, Bjørknes Privatskole, Joblearn, Junglemap, NKI, SoFI – School of Fashion Industry och Treider.