Xylem

Xylem söker Arbetsmiljöingenjör

Rekryterare
Xylem
Plats
Emmaboda
Annonserat
den 9 februari 2018
Stängs
den 25 mars 2018
Kontakta
Ingemo Fahlstedt
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Xylem

Till vår produktionssite i Emmaboda söker vi nu en driven arbetsmiljöingenjör

Arbetsbeskrivning
På Xylem prioriteras säkerhet och god arbetsmiljö högst upp på agendan. Vi arbetar för att ständigt förbättra vårt systematiska arbetsmiljöarbete och är certifierade enligt OHSAS18001. Vi söker nu en driven arbetsmiljöingenjör.

Det systematiska arbetsmiljöarbetet leds av arbetsmiljöchefen tillsammans med ESH-avdelningen, för att stödja, utveckla och följa upp arbetet inom produktions- och supportverksamheten i Emmaboda. Du kommer att rapportera direkt till ESH-chefen. På avdelningen finns även en arbetsmiljösamordnare, en miljökoordinator samt säkerhetschef. Placeringsort är Emmaboda.

Du kommer medverka till att driva och utveckla ledningssystemet för arbetsmiljö mot ständiga förbättringar genom målstyrning och uppföljning av förebyggande och korrigerande åtgärder. Du följer och implementerar ny arbetsmiljölagstiftning och förbättrar våra administrativa verktyg. I dina dagliga arbetsuppgifter ingår bland annat att genomföra riskanalyser och arbetsplatsundersökningar, orsaksanalyser och uppföljning av tillbud samt att rapportera, kommunicera och följa upp nyckeltal.

Erfarenhet
Vi söker dig som har minst fem års erfarenhet av systematiskt arbetsmiljöarbete. Du har en teknisk högskoleutbildning och gärna erfarenhet från arbete inom industri. Tjänsten kräver att du har goda kunskaper i engelska, i såväl tal som skrift. 

Personliga egenskaper
Som person är du målinriktad och driven. Du arbetar strukturerat och självständigt. Tjänsten innebär många kontaktytor vilket sätter prov på din samarbets- samt kommunikativa förmåga. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper eftersom vi ser det som en viktig faktor för vår framgång. Som person känner du även igen dig i våra kärnkompetenser - att sträva efter ständiga förbättringar, att inspirera till ansvarstagande och att samarbeta över gränserna - vilka är en bidragande faktor till företagets framgång.

Vi erbjuder dig en kreativ miljö med engagerade och hjälpsamma arbetskollegor. Läs om våra medarbetare och deras vardag HÄR. Gå med i Flygt IF och träna eller tävla med oss i olika fysiska aktiviteter. Gå med i konstföreningen och var med i konstutlottning. Du kan även åka på volontärresor med Xylem Watermark, vårt företagsprogram för samhällsinsatser.

Har du frågor är du välkommen att kontakta Ingemo Fahlstedt, ESH-chef, 0471-24 77 31 eller Anna Elm, HR, 0471-24 71 34. 

Välkommen med din ansökan snarast, dock senast 2018-03-25. Observera att urval sker löpande och att vi endast tar emot ansökningar via vårt webbverktyg.

Representant för Unionen är Kenneth Philipsson, Representant för Sveriges ingenjörer/Akademikerna är Jenny Johansson, 0471-24 70 00