Fastighetsautomationsingenjör till Akelius

Rekryterare
Akelius
Plats
Stockholm
Annonserat
den 9 februari 2018
Stängs
den 9 mars 2018
Ref:
3688968526
Kontakta
Jeanette Kanka
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Akelius Residential Property AB är ett av Europas största och mest internationella bostadsbolag som köper, uppgraderar och förvaltar bostadsfastigheter. Fastighetsbeståndet om 100 miljarder är koncentrerat till metropoler såsom Berlin, London, New York, Paris, Stockholm, Toronto, Köpenhamn.

Vill du vara med och ta nästa steg inom proptech med att digitalisera och automatisera Akelius fastigheter runt om i världen?

Fasticon Kompetens söker nu en Fastighetsautomationsingenjör till kontoret i Stockholm.

Tjänsten
Som fastighetsautomationsingenjör ska du leda och driva digitaliserings- och automationsarbetet av fastigheterna inom koncernen. Då tjänsten är ny i företaget kommer du vara med att bygga upp och utveckla rollen. Tjänsten är placerad i Stockholm på avdelningen IT-Operations men kommer ha mycket kontakt med avdelningen Property Departement som finns i Berlin.

Arbetsuppgifter

  • Inhämta information om digitalisering och automatisering från samtliga fastighetsregioner för att bilda sig en uppfattning om nuläget

  • Identifiera och implementera en global standard vilken leder till att framtida automationssystem enkelt kan anslutas till fastigheterna

  • Tillsamman med Property Department upphandla gemensamma leverantörstjänster

  • Fastigheterna är geografiskt utspridda runt om i världen, vilket innebär resor någon gång i månaden

Kvalifikationer

  • Högskoleingenjör inom bygg- och/eller driftteknik alternativt en annan bakgrund som bedöms likvärdig

  • Gedigen erfarenhet inom fastighetsdrift, driftsoptimering samt driftseffektivisering

  • Inneha goda It- och nätverkskunskaper och det är meriterande med teknisk kompetens inom exempelvis Modus, Scheider AS, PLC programmering

  • Kunskap om integrationsarbete av automationssystem i fastighetsbranschen

  • Stort intresse för digitalisering av fastigheter, fastighetsdrift, Internet of Things och Proptech

  • Kunna uttrycka sig väl både på engelska och svenska i såväl tal som skrift

Personliga egenskaper
Du är självgående, strukturerad och tar initiativ. Vi ser att du har lätt för att skapa goda relationer och har en god kommunikationsförmåga till både kollegor och leverantörer. Du har både ett operativt och strategiskt tankesätt för att kunna driva stora och små projekt samt att du har god förståelse för de tekniska aspekterna. Du delar företagets värderingar. 

Om Akelius
Företaget äger 50 000 lägenheter i Sverige, Tyskland, Frankrike, England, Canada och USA. Akelius riktar in sig på fastigheter i attraktiva städer med stark tillväxt och uppgraderingspotential. 80 procent av lägenheterna ligger i storstäder som Berlin, London, Paris, Stockholm och New York.

Akelius är Sveriges största marknadsnoterade fastighetsbolag. 90 procent av Akelius Residential Property AB ägs av Akelius Foundation som är en allmännyttig avkastningsstiftelse. Akelius Foundation, som skänker hundratals miljoner till välgörenhet, är världens största bidragsgivare till SOS Barnbyar. De övriga tio procenten av aktierna ägs av grundaren Roger Akelius och 15 000 preferensaktieägare.

Välkommen med din ansökan
Om du tycker att tjänsten som Fastighetsautomationsingenjör passar väl in på dina kvalifikationer och på hur du vill arbeta, skicka din ansökan snarast.

För att söka tjänsten, registrera ditt cv och bifoga gärna ett personligt brev. Vi vill ha din ansökan senast den 9 mars 2018 och alla ansökningar behandlas löpande.

Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta Jeanette Kanka epost: jeanette.kanka@fasticonkompetens.se eller tel. 0723-89 99 75.