Business Controller till Preqas Group

Rekryterare
Preqas AB
Plats
Göteborg
Annonserat
den 13 februari 2018
Stängs
den 4 mars 2018
Kontakta
Katarina Forslund
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Business Controller till Preqas Group

Om tjänsten
Som Business Controller på Preqas Group kommer dina främsta uppgifter blir att ansvara för både prognos- och budgetarbete för samtliga fyra bolag inom Preqas Group. Du sitter med i ledningsgruppen och arbetar mycket proaktivt för att visualisera mönster, förändringar och potentiella händelser genom att analysera såväl intern som extern data. Att driva ekonomiska utredningar och analyser med syfte att bygga affärsplaner och sedan aktivt delta i att genomföra dessa är en naturlig del av ditt arbete. I rollen ingår även att identifiera kostnadsbesparingar och att löpande utvärdera och förändra processer i bolagen så att bolagen hela tiden förbättrar uppföljning, kvalité och effektivitet. Det kommer ligga på ditt bord att definiera sätt att mäta och rapportera nyckelindikatorer (KPIer) för verksamheten såsom lönsamhet och cashflow samt att driva löpande uppföljning internt. Vidare är det du som kommer sammanställa och analysera bolagens månadsbokslut, prognoser och budget och löpande rapportera status till ledningsgrupp och andra intressenter.

Vem söker vi? 
Vi söker dig som har cirka 3-7 års arbetslivserfarenhet med en god känsla för affärer och det kommersiella. Vi tror att du har en bakgrund inom revision och/eller redovisning och har provat på att arbeta som controller tidigare. Preqas håller på att implementera ett nytt affärssystem och du kommer bli en motor i maskineriet för att driva implementeringen i de bolag som är i uppstartsfasen. Har du tidigare erfarenhet av liknande arbete är det meriterande. Du är en person som uppskattar många olika kontaktytor, har ett stort engagemang och ett starkt fokus på att såväl lönsamhet som processer är under ständig utveckling. I den här rekryteringen lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet.

Om företaget
Preqas AB är en helhetsleverantör av verkstadsutrustning och tjänster till bilverkstäder. Detta gäller både projektering med layout för att leverera rätt utrustning till kund samt, via vårt dotterbolag J&B Maskinteknik, även installation och kalibrering av den utrustning vi levererar, där även serviceavtal erbjuds. Verksamheterna bedrivs i både Sverige samt Norge.

Preqas samt J&B Maskinteknik ingår i Mekonomen Group Koncernen sen 2015.

Övrigt:
Du kommer ha din arbetsplats på Preqas kontor i Mölndal. Vissa resor inom Sverige och Norge ingår i tjänsten.

Din ansökan:
I denna rekrytering samarbetar vi med SJR.

Urval och intervjuer kommer att ske löpande så tveka inte utan skicka in din ansökan redan idag, dock senast den 4 mars 2018. För att söka tjänsten går du in på www.sjr.se. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt.

För frågor kontakta ansvarig rekryteringskonsult Katarina Forslund på telefon: 031-333 54 82.

Varmt välkommen med din ansökan!