Redovisningsekonom till familjära Pantbanken

Plats
Stockholm
Annonserat
den 13 februari 2018
Stängs
den 12 mars 2018
Ref:
2218
Kontakta
Julia Dahl
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Gazella rekryterar nu en Redovisningsekonom till Pantbanken Sverige, ett av Sveriges ledande och mest expansiva pantbanksföretag. Som Redovisningsekonom kommer du att utföra löpande bokföring för koncernens moderbolag samt ansvara för ett av dotterbolagen. På Pantbanken är stämningen familjär och miljön händelserik då företaget står inför en spännande expansion med pågående förändringar. Vi söker därför en person som trivs i en flexibel och prestigelös miljö, gärna med bakgrund som redovisningsekonom eller bolagsekonom. Du kommer att tillhöra ett team om fem personer och som Redovisningsekonom rapporterar du till bolagets CFO. Företaget värnar om sin personal och arbetsveckans omfattning är 35 timmar. Denna rekrytering avser en visstidsrekrytering med avslut i augusti 2019 och vi söker kandidater för omgående start. Vi kommer att intervjua kandidater löpande och ber dig därför att skicka in ditt CV redan idag!

Din utmaning
Utföra löpande redovisning för koncernens moderbolag
Arbeta med in- och utbetalningar, avstämningar samt överföringar
Självständigt ansvara för det finska dotterbolaget ax till limpa
Utföra månads-, kvartals- samt årsbokslut
Genomföra viss analys och rapportering av resultat
Hantera skatt och lönerapportering för dotterbolaget med underlag från extern part
Ha kontakt med företagets kontor runt om i landet
Delta i interna projekt och förbättringar av processer på avdelningen

Erfarenhet
Till denna roll söker vi dig med minst 3 års erfarenhet ifrån en liknande roll, så som t ex redovisningsekonom eller redovisningsansvarig. Det är viktigt att du har tidigare erfarenhet av allt från kund- och leverantörsreskontra till löpande bokföring och bokslutsarbete. Om du tidigare ansvarat för helheten i ett mindre bolag eller dotterbolag inom en koncern är detta starkt meriterande. Du har professionella färdigheter i svenska och engelska, både skriftligt och muntligt. Språkkunskaper i finska är meriterande, men inget krav.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är prestigelös och kan kavla upp ärmarna om det behövs. Du är en lagspelare som gärna hugger tag i andras arbetsuppgifter om du själv är klar med dina. Vidare är du en positiv person som trivs med att ta ansvar och att bidra till en grupp. Du trivs i en dynamisk miljö och i arbetet tillsammans med dina kollegor.

Pantbanken
Pantbanken Sverige är ett av landets ledande och mest expansiva pantbanksföretag. Affärsidén är att belåna värdesaker och att göra det bättre än någon annan. Bolagets värderingsmän har en bred erfarenhet av att värdesätta föremål av alla slag och företaget arbetar med allt från exklusiva juvelsmycken och vintagegitarrer till den senaste hemelektroniken och antikviteter.

Gazella
Gazella arbetar med rekrytering och konsultlösningar inom områdena redovisning, ekonomi- & affärsstyrning, finans och risk & compliance. Gazella erbjuder en snabb, flexibel och preciserad konsult- och rekryteringstjänst. Genom vår strävan efter att hela tiden förbättra den tjänst som erbjuds till både kandidater och klienter, utvecklar vi branschen framåt.

Ansökan
Är det dig vi söker? Ansök via knappen nedan! Ansvarig kontaktperson är Julia Dahl.

Liknande jobb

Liknande jobb