Kreditanalytiker till Skandia

Rekryterare
Skandia
Plats
Stockholm
Annonserat
den 14 februari 2018
Stängs
den 14 mars 2018
Kontakta
Susanna Hörler
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Är du en driven och nyfiken analytiker som trivs att jobba brett och få möjligheten att påverka? Är du dessutom en duktig programmerare i SAS och SQL, har ett analytiskt sinne och en kommersiell förståelse? Då kan denna roll vara något för dig. Skandia erbjuder dig en roll där du får en viktig specialistfunktion på kreditavdelningen och har stora samarbetsytor med de flesta avdelningar inom Skandiabanken

Om tjänsten
Som kreditanalytiker kommer du ha möjligheten att påverka utvecklingen i Skandia genom rekommendationer och beslutsunderlag till beslutsfattare och intressenter baserat på statistisk analys. I rollen kommer du att vara ett viktigt nav inom analys där du kommer stötta organisationen med att löpande, analysera och rapportera både risker och möjligheter i portföljen. I rollen kommer du således proaktivt initiera analysarbeten i syfte att bidra till bankens utveckling. Då en stor del av din tid kommer bestå av analys av data kommer ditt primära analysverktyg vara SAS.

Skandia erbjuder dig ett arbete i en kreativ och stimulerande miljö med högt tempo och mycket kommunikation. Är du rätt person finns det stora möjligheter att utvecklas inom bolaget.

Är det här du?
För att vara framgångsrik i denna roll behöver du ha erfarenhet av kreditanalys eller liknande arbete från bank / finans där du har hanterat stora datamängder med hjälp av SAS och SQL. Likaså har du vana att förklara insikter på ett tydligt och pedagogiskt sätt.

Du har en högskoleutbildning inom ekonomi, statistik, finans eller matematik alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper. Till denna roll söker vi dig som är drivande och proaktiv. I rollen krävs ett detaljfokus men samtidigt förmågan att lyfta blicken och ha en kommersiell förståelse för affären. Framförallt är du en hungrig person som gillar att utmana.

Vill du veta mer?
I denna rekrytering samarbetar Skandia med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på "ansök"-knappen nedan. Vid frågor vänligen kontakta rekryteringskonsult Susanna Hörler på 08-120 50 420. Urvalet av ansökningar sker löpande. Välkommen in med din ansökan!

Om SkandiaBanken
Skandia är en av Sveriges största, oberoende och kundstyrda bank- och försäkringskoncerner. Vi har gett människor ekonomisk trygghet i mer än 160 år och har en stark tradition av pionjäranda, produktutveckling och samhällsengagemang. Vi skapar rikare liv för människor med hjälp av lösningar inom sparande, pension, ekonomisk trygghet och vardagsekonomi, och genom att underlätta för dem att fatta kloka beslut om sin ekonomi. Idag är vi 2 400 anställda och har ca 2 miljoner kunder i Sverige och Danmark. Totalt förvaltar Skandia ett kapital om drygt 548 miljarder kronor. Läs mer på www.skandia.se.

Liknande jobb

Liknande jobb