Chef Controlling och Treasury till Infranord

Rekryterare
Infranord
Plats
Stockholm
Annonserat
den 14 februari 2018
Stängs
den 14 mars 2018
Kontakta
Sara Borgeström
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Chef Controlling och Treasury till Infranord

Om tjänsten
Nu söker vi en affärsmässig och kvalitetsmedveten Chef inom Controlling och Treasury, med det övergripande ansvaret för koncernens ekonomistyrning samt treasuryfunktion. Rollen rapporterar till Infranords CFO och sitter med i CFO-funktionens ledningsgrupp tillsammans med chefer för Ekonomi, IT, Inköp, Juridik och Intern kontroll.

Du har personalansvar över fem personer och ansvarar för att utveckla och kvalitetssäkra gruppens arbete och rapportering till koncernledning och styrelse.

Ansvaret innebär bland annat:

  • Utveckla och förvalta ekonomistyrningsmodellen
  • Utveckla, styra och samordna företagets budget och prognosarbete
  • Konsoliderat ansvar för projektuppföljningen (inkl. riskperspektiv)
  • Analys och rapportering av månadsbokslut, vilket bl a omfattar månadsrapport till styrelsen
  • Uppföljning av de operativa enheterna samt hålla i månatliga business reviews
  • Sammanställa business case för större investeringar samt uppföljning av dem
  • Styrelse- och koncernledningspresentationer
  • Ad hoc-analyser
  • Driva och/eller medverka i större strategiska koncernprojekt
  • Optimera utnyttjandet av kapital och kassaflöden, kontrollera och hantera finansiella risker samt säkerställa finansiering

Vi kan erbjuda en roll där du får en nyckelposition inom Infranords koncerngemensamma arbete, med nära samarbete med CFO och tät dialog med ledningen.

Lämplig bakgrund
Vi söker dig med akademisk utbildning inom ekonomi och en gedigen erfarenhet från ekonomistyrning i en större, gärna börsnoterad, organisation. Vi ser gärna att du har erfarenhet av ledningsgrupps- och förändringsarbete. Det är en stor fördel om du har erfarenhet från verksamhet med större projekt, successiv vinstavräkning och investeringar där du är van vid att sammanställa business case.  

Som ledare har du förmågan att motivera och engagera andra. Du är trygg i din roll och i att argumentera för dina synpunkter på ett smidigt sätt. För att trivas i rollen bör du också vara flexibel och beredd på att förutsättningar kan ändras. Du har givetvis en mycket god analytisk förmåga, är initiativrik och vill driva förbättringsarbete med syfte att ta gruppens arbete till nästa nivå. 

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Infranord med SJR. Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig skicka in din ansökan snarast. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt. Du söker tjänsten via www.sjr.se. Har du frågor om tjänsten kontakta ansvarig rekryterare Sara Borgeström på 08-407 55 12. Vi tillämpar ett löpande urval, välkommen med din ansökan!

Om Infranord
Infranord är marknadens ledande järnvägsentreprenör. Vi bygger och underhåller järnväg med fokus på kundnytta, säkerhet och hållbarhet. Vi är cirka 1800 medarbetare och omsätter ca fyra miljarder kronor. Våra kunder är spårförvaltare som exempelvis Trafikverket och SL, men även industrier, kommuner och hamnar. Omkring 90 procent av våra uppdrag är i Sverige och sedan några år bedriver vi även verksamhet i Norge. Efterfrågan på våra tjänster drivs av resenärer och godstransportörer. Infranord bedriver en verksamhet som gör att medarbetarna i många fall arbetar i en riskfylld miljö. För att säkerställa säkerheten för medarbetare och underleverantörer krävs ett systematiskt och långsiktigt säkerhetsarbete och därför står det högst på agendan för oss. Mer information om Infranord finns på www.infranord.se.

Liknande jobb

Liknande jobb