Redovisningschef till Kungliga Operan

Rekryterare
Kungliga Operan
Plats
Stockholm
Annonserat
den 14 februari 2018
Stängs
den 15 mars 2018
Kontakta
Emira Blomberg
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vi söker en affärsnära redovisningschef till Kungliga Operan. Det här är en roll för dig som tycker om att arbeta med redovisningsrelaterade frågor och processer i en projektorienterad organisation!  

Vad du kommer att göra
Redovisningschefen har ansvar för den löpande ekonomiprocessen, att ta fram, underhålla och utveckla företagets interna kontroll, att leda redovisningsarbetet och aktivt bidra till att utveckla redovisningsfunktionen. Flera ekonomi- och redovisningsrelaterade projekt av olika storlek är planerade inom en nära överskådlig framtid. Rollen innebär ett personalansvar för tre personer och rapporterar till CFO/vvd. Tjänsten är placerad på kontoret på Jakobs Torg 4 i centrala Stockholm.

I redovisningschefens ansvar ingår bland annat följande områden:

  • säkerställa korrekt redovisning utifrån lagar, avtal, policyer och riktlinjer
  • personalansvar för ekonomiavdelningens medarbetare
  • månads-, kvartals- och årsbokslut
  • årsredovisning
  • besöksstatistik och annan verksamhetsspecifik uppföljning
  • inkomstdeklaration, skatte- och momsredovisning
  • viss rapportering till Kultur- respektive Näringsdepartementet
  • delta i och driva redovisningsrelaterade projekt.

Vad du blir en del av
Du kommer att arbeta i en organisation som präglas av engagemang och arbetsglädje. Du blir en del av ett kompetent team, där laganda och gemenskap värdesätts högt. Du driver redovisningsfunktionen på ett av Sveriges mest anrika företag.

Vem du är
Den vi söker har akademisk utbildning inom ekonomi och såväl djupa som breda kunskaper inom redovisningsområdet, samt tidigare erfarenhet av ett helhetsansvar för en redovisningsfunktion. Det är meriterande med en god förståelse för lönerelaterade kostnader, projektredovisning, anläggningsregister och avskrivningar. Du är väl införstådd med redovisningsrelaterade regelverk och policyer, k3 i synnerhet, och van att driva projekt inom redovisningsområdet. Det är önskvärt med tidigare erfarenhet av personalansvar.

Vi söker dig som tycker att det är roligt att arbeta med redovisningsrelaterade frågor och processer. Det är samtidigt viktigt att du har ett intresse för verksamheten och dess utmaningar. Du är driven och resultatfokuserad och får saker att hända. Du har förmåga att entusiasmera och engagera. Du tycker om att skapa ordning och reda i vardagen, men också att arbeta i mer utvecklingsorienterade projekt.

Intresserad?
Vi ser gärna din ansökan så snart som möjligt då intervjuer sker löpande. I den här rekryteringen samarbetar Kungliga Operan med Corplus Search, och du söker jobbet via Corplus Search hemsida www.corplussearch.se. Vid frågor om tjänsten kan ni kontakta Emira Blomberg, 072-964 60 00. Facklig representant är Sara Fällström, TF, sara.fallstrom@operan.se. Läs mer om företaget på www.operan.se.

Som Sveriges nationalscen för opera och balett ska Kungliga Operan vara tillgänglig för alla och beröra med starka känslor. Våra värderingar är: Hög kvalitet, Välkomnande, Orädd och Tidlös. Kungliga Operan är ett av staten helägt aktiebolag med en årsomsättning på cirka 500 MKR. Operans konstnärliga, tekniska och administrativa personal utgör cirka 530 anställda. Under ett spelår framförs över 200 moderna och klassiska balett- och operaföreställningar, riktade till både barn och vuxna.