Redovisningschef till Erik Penser Bank

Rekryterare
Erik Penser Bank
Plats
Stockholm
Annonserat
den 15 februari 2018
Stängs
den 16 mars 2018
Kontakta
Patrik Sundelin
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Gazella rekryterar nu en Redovisningschef till välrenommerade Erik Penser Bank. Som redovisningschef arbetar du operativt i en stabil och samarbetsvillig grupp med familjär stämning och högt i tak. Du arbetar nära bolagets CFO och agerar som ett bollplank till denne gällande redovisningsfrågor. Rollen innebär en stor del av operativt arbete där du välkomnas att bidra med idéer och det är därför av stor vikt att du har god vana av att zooma ut och se helhetsperspektivet. Ekonomiavdelningen består idag av fyra personer, där du är ansvarig för att agera som ett stöd gällande kvalificerade redovisningsfrågor och momsredovisning. Intervjuer kommer att hållas löpande och vi ber dig därför att skicka in ditt CV redan idag.

Din utmaning

  • Agera som ett bollplank åt bolagets CFO gällande redovisningsfrågor
  • Bistå med stöd åt teamet gällande kvalificerade redovisningsfrågor och momsredovisning
  • Arbeta operativt med flertalet kontaktytor, både internt och externt, samtidigt som ett helhetsperspektiv behålls
  • Operativt leda och inneha personalansvar för tre medarbetare
  • Månadsbokslut, årsbokslut, årsredovisning, redovisningsrelaterade projekt samt viss del myndighetsrapportering och koncernredovisning

Erfarenhet
Du har en akademisk examen inom ekonomi, med fokus på redovisning, samt 5–10 års erfarenhet av en roll där du arbetat med redovisning inom bank, investmentbank, fondkommissionär eller annat värdepappersbolag. Du har ett mycket välutvecklat helhetsbegrepp gällande redovisning samt är en mycket god användare av Excel.

Vidare ser vi gärna att du har förståelse inom gällande regelverk och IFRS, samt att du har viss kunskap inom koncernredovisning. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta i Agresso eller Wiser. Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och i skrift.

Personliga egenskaper
Som person är du positiv, kommunikativ och analytisk. Du utför ditt arbete självständigt, metodiskt och strukturerat samt har lätt för att samarbeta med kollegor och externa samarbetspartners. Du har goda ledaregenskaper och är en hängiven lagspelare. Vidare trivs du med frihet under ansvar samt har hög integritet och förmåga att prioritera i ditt arbete.

Erik Penser Bank
Erik Penser Bank är en privatägd bank som erbjuder ett brett urval av finansiella tjänster till privata och institutionella investerare som fokuserar på att skapa värde åt sina kunder. Erik Penser Bank har ett hundratal anställda och huvudkontor i Stockholm och deras affärskultur bygger på en övertygelse om att långsiktig framgång för banken endast kan vara grundad på framgång för deras kunder och uppdragsgivare.

Gazella
Gazella arbetar med rekrytering och konsultlösningar inom områdena redovisning, ekonomi- & affärsstyrning, finans och risk & compliance. Gazella erbjuder en snabb, flexibel och preciserad konsult- och rekryteringstjänst. Genom vår strävan efter att hela tiden förbättra den tjänst som erbjuds till både kandidater och klienter, utvecklar vi branschen framåt.

Ansökan
Är det dig vi söker? Ansök via knappen nedan! Ansvarig kontaktperson är Patrik Sundelin och Jesper Ideberg.