Risk Specialist till BMW

Rekryterare
BMW
Plats
Sollentuna
Annonserat
den 16 februari 2018
Stängs
den 18 mars 2018
Kontakta
Eva Bothén
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vill du fördjupa dig inom Risk Management främst inom Kredit och Restvärde (RV) Risker i BMW Financial Services nordiska region? Vill du få en unik chans att vara med och bygga upp kunskaper inom två stora risktyper?

BMW Financial Services är BMW:s eget finansbolag. Vi är ett helägt bolag inom BMW Group. Vi har lång erfarenhet av att finansiera BMW-bilar och kan BMW, bättre än något annat finansbolag. I dagsläget finansierar vi miljontals bildrömmar runt om i världen. Vi är en del av bilköpet. Kunden väljer sin BMW i första hand för att den är rolig att köra och inte för att det är roligt med finansiering och pappersarbete. Därför har vi sett till att det är enkelt och bekvämt att finansiera bilen hos oss. Huvudkontoret för Norden ligger i Stockholm. I Sverige har vi funnits sedan 1999.

Arbetsuppgifter:
Du kommer att kombinera hantering av både kredit- och restvärdesrisker, som är de två mest betydande risktyperna inom vår organisation, och du kommer att ingå i en grupp om fyra personer.

Inom kreditrisk management ansvarar du för att etablera och övervaka kreditpolicy, rutiner och kontroller inom Norden. Du säkerställer implementering av kreditrisk ramarna för att sedan kunna analysera, hantera och övervaka kreditrisker i enlighet med BMW Group-strategin och tillämpliga regler. Du ser även till så att kreditrisker hanteras och kommuniceras på lämpligt sätt inom företaget.

Inom riskhantering hanterar du proaktivt RV-risker och fastställer riskparametrar i enlighet med både ekonomiska prognoser och riskstrategier hos BMW Financial Services. Du försäkrar att risker med restvärden identifieras, analyseras och kommuniceras på ett lämpligt sätt inom företaget.

Förmodligen kommer du att spendera cirka hälften av din tid med kreditrisk och den andra hälften med restvärdesrisk, detta kommer dock att vara flexibelt.

Vem är du?
Du har en högskoleexamen i ekonomi, statistik eller motsvarande och du har minst två års arbetslivserfarenhet, antingen inom kreditriskhantering, riskhantering eller liknande område. Vidare har du också erfarenhet av att bearbeta och analysera komplexa data samt en tydlig analytisk och matematisk förmåga.

Som person är du ansvarsfull, uthållig och initiativrik. Vidare är du social samt har lätt för att kommunicera på olika nivåer i en organisation. Du är flytande i svenska (eller annat nordiskt språk) och engelska, både muntligt och skriftligt och dina kunskaper i Excel är mycket goda

Du erbjuds:
Tjänsten är placerad på BMW:s nordiska huvudkontor i Silverdal/Sollentuna. Lokalerna är moderna och innehåller bland annat en lunchrestaurang och tillgång till gym med träningspass. Som BMW anställd får alla möjligheten att köra sin egen BMW eller MINI till förmånliga villkor. I tjänsten som Risk Specialist ingår en tjänstebilsförmån med möjligheten att välja från ett brett produktutbud.

Ingen kör BMW av en slump. Det är ett medvetet val, ofta ett resultat av en dröm. Inte heller finns det någon som jobbar för BMW av en händelse. Vill du jobba hos oss? Välkommen med din ansökan bestående av CV och ett brev som besvarar frågorna:

1. Varför BMW?

2. Varför söker du rollen?

3. Vad kan du bidra med?

I denna rekrytering samarbetar BMW med Jurek Rekrytering och Bemanning. Då urvalsprocessen sker löpande så ser vi gärna att du skickar din ansökan så snart som möjligt. För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Eva Bothén på telefon: 0702-56 47 25 alternativt eva.bothen@jurek.se. Observera att vi inte tar emot ansökningar via mail. Du är varmt välkommen att ansöka till denna tjänst via vår hemsida www.jurek.se. Vi ser fram emot att höra från dig redan idag!

Område:
Sollentuna
Stockholms län

Anställning: 
Tillsvidare, Heltid

Kontakt:
Eva Bothén