Riskexpert till Kredit och operativa risker

Plats
Stockholm
Annonserat
den 19 februari 2018
Stängs
den 15 mars 2018
Ref:
989
Kontakta
Åsa Thalén
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Som riskexpert analyserar och granskar du i huvudsak företagens styrning och kontroll, men kan även komma i kontakt med företagens riskhantering. Du initierar och leder undersökningar, analyserar företeelser och risker samt är med och planerar och prioriterar Finansinspektionens (FI) tillsyn inom området. Du kommer att ha tät kontakt med företag under tillsyn och företrädare för branschen. Arbetet innefattar även att utveckla FI:s tillsyn och att delta i arbetet med praxis och regelbildning. Du samarbetar med kollegor på andra tillsynsmyndigheter inom EU och deltar i internationella arbetsgrupper.

Vi söker dig som har relevant akademisk examen och minst fem års erfarenhet från arbete med risk och/eller regelefterlevnad inom den finansiella sektorn. Du har god kunskap om bankverksamhet, bankreglering och den svenska bankmarknaden. Erfarenhet av FI:s tillsynsarbete är meriterande.

Som person har du ett analytiskt förhållningssätt och hög integritet. Du är självgående och har god samarbetsförmåga. Du är drivande och kan hantera perioder med högt tempo samtidigt som du är noggrann och kan prioritera i ditt arbete. Du uttrycker dig väl i både tal och skrift, på såväl svenska som engelska.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta Åsa Thalén på 08-408 980 00.

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev och relevanta betyg senast den 15 mars 2018. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

FI arbetar för finansiell stabilitet och ett gott konsumentskydd. Här arbetar drygt 450 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!

Liknande jobb

Liknande jobb