CFO till Intendia Group

Rekryterare
Intendia
Plats
Stockholm
Annonserat
den 22 februari 2018
Stängs
den 23 mars 2018
Kontakta
Peter Palmqvist
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Intendia är en ledande utbildningskoncern med verksamhet i Sverige och Norge. Varje år utbildas och utvecklas över  40 000 elever och deltagare hos oss. Vårt fokus ligger alltid på att rusta individen för dagens och morgondagens arbetsmarknad till nytta för samhälle, näringsliv och den enskilde. Vi ger våra elever och deltagare förutsättningar att bygga vidare på tidigare erfarenheter och förstärka sin kompetens så att nya möjligheter öppnas – det kan handla om ett nytt jobb, ett karriärskifte eller steget in på arbetsmarknaden. Namnet Intendia har sin grund i det latinska ordet intentio, som betyder syfte eller avsikt. Namnet är därmed en välkommen påminnelse om att vi alltid har ett tydligt syfte med det vi gör. Läs mer på www.intendiagroup.com

En nyckelroll i arbetet med att skapa en ledande skandinavisk utbildnings- och arbetsmarknadsaktör

Intendia verkar på marknaden för arbetsmarknadstjänster, vuxenutbildning och yrkeshögskola samt vissa högskoleprogram. Intendias vision är ett långsiktigt hållbart samhälle med perfekt matchning mellan individ och arbetsgivare med ett visionärt mål att realisera drömmar. Intendia sysselsätter ca 1000 medarbetare i Sverige och Norge. Därtill sysselsätts ca 4 000 externa föreläsare inom ramen för verksamheten. Intendia Group ägs av Anthon B Nilsen. 

Om rollen
Kärnan i Intendia är de tolv enskilda vuxenutbildnings- och arbetsmarknadsföretag som agerar under egna starka varumärken i Sverige och Norge. Intendias målsättning är att bli en integrerad, långsiktig ledare inom vuxenutbildnings- och arbetsmarknadssegmentet. Organisk tillväxt är vägen framåt vilket innebär ökad samordning och utveckling av de befintliga verksamheterna. CFO kommer att ha en nyckelroll, tillsammans med CEO och övriga i koncernledningen, i arbetet att skapa en industriell modell för styrning, ledning och uppföljning av det framtida Intendia. Koncernsätet flyttas från Oslo till Stockholm och CFO ansvarar för att en ekonomifunktion skapas utifrån de nya förutsättningarna.  

CFO har ett direkt ansvar för finansiering, kassaflöde och controlling. CFO bistår CEO med finansiell rapportering till styrelsen, deltar aktivt i koncernledningsarbetet och ansvarar för relationen med bank och revisor samt tar plats i styrelsen i dotterbolagen. CFO har det övergripande ansvaret för redovisning, månads-, kvartals- och årsredovisning samt extern rapportering. Tjänsten rapporterar till CEO och är en tillsvidaretjänst på heltid med placering vid Intendias kontor i centrala Stockholm.

Vi söker
Vi söker dig med CFO- eller ekonomichefserfarenhet från noterat tjänsteföretag. Starkt meriterande med erfarenhet av att verka i både Sverige och Norge. Rollen ställer höga krav på affärsmässighet och erfarenhet av ledningsgruppsarbete i verksamhet som faller under offentlig upphandling. Rätt person har ett gediget samhällsintresse och är van att agera i en marknad som påverkas av politiska beslut.

Som person är du lösningsorienterad och drivande och du lockas av uppdraget att vara med och bygga upp den nya strukturen då koncernsätet flyttas från Oslo till Stockholm.

Du har civilekonomexamen eller motsvarande akademisk utbildning och har god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i både tal och skrift.

Resor ingår i arbetet och sker då framförallt inom Skandinavien.

Frågor och ansökan
I den här rekryteringen har Intendia Group valt att samarbeta med Constatera Search & Interim. Vid frågor kontakta gärna rekryteringskonsulterna Peter Palmqvist, 0705-708 282 eller Lotta Belfrage Palmqvist, 0722-522 373. Ansök senast 18 mars 2018 genom att skicka in CV och ansökningsbrev på www.constatera.se 
Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Välkommen med din ansökan!

Om Intendia Group
Intendia Group är en av Skandinaviens ledande utbildningskoncerner med verksamhet i Sverige och Norge. Koncernen omfattar tolv starka och självständiga varumärken och varje år utbildas och utvecklas över 40 000 elever och deltagare hos oss. Genom ett växande antal internationella samarbeten och partnerskap finns verksamheten också representerad på många olika platser runt om i världen, till exempel i USA, Australien, Tanzania och Etiopien, utöver ett flertal länder i Europa. I Sverige bedriver koncernen verksamhet genom Berghs School of Communication, Competens, Iris och Medlearn. I Norge bedrivs verksamhet genom Bilder Nordic School of Photography, Bjørknes Høyskole, Bjørknes Privatskole, Joblearn, Junglemap, NKI, SoFI – School of Fashion Industry och Treider.