Redovisningsansvarig till Doro

Rekryterare
Doro
Plats
Lund
Annonserat
den 23 februari 2018
Stängs
den 24 mars 2018
Kontakta
Sebastian Anderson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Redovisningsansvarig till Doro

Är du framåt, nyfiken och engagerad och känner du att du hittat rätt i din yrkesroll? Vill du arbeta i en bred och ansvarsfull roll där du får möjlighet att ta en aktiv del och påverka något du finner intressant? Då är tjänsten som redovisningsansvarig hos Doro något för dig. 

Arbetsbeskrivning
Som redovisningsansvarig arbetar du inom Financial Control och rapporterar till samt arbetar nära redovisningschefen. Du ansvarar dels för ett bolag inom koncernen och dels för delar av redovisningen i Doro AB.

För bolag:

  • Kund- och leverantörsreskontra
  • Löpande redovisning
  • Bokning och utbetalning löner
  • Månads- och årsbokslut
  • Rapportering

För Doro AB:

  • Skatt- och momsrapportering samt periodisk sammanställning
  • Delaktig i månads- och årsbokslut, årsredovisning
  • Delaktig i projekt rörande redovisning och IT-system

Det faktum att Doro är ett företag som kontinuerligt strävar framåt och utvecklas gör att det kan tillkomma arbetsuppgifter och ansvarsområden givet din erfarenhet, kompetens och inte minst intresse. Du arbetar självständigt inom dina ansvarsområden och samarbetar med dina kollegor inom ekonomiavdelningen för att hitta lösningar och förbättringar. 

Bakgrund och erfarenhet 
Vi söker dig civilekonom som har en god redovisningserfarenhet. Du är säker i dina kunskaper och har en lösningsorienterad och hands-on approach. Det är viktigt att du har en god IT-mognad och ett stort intresse av frågor och utveckling gällande affärssystem och hur de kan användas på bästa sätt. Då koncernspråket är engelska behärskar du detta i tal och skrift.

Personlighet
Du är en öppen, jordnära och kommunikativ lagspelare som ger ett intresserat och pålitligt intryck. Du är erfaren och verksamhetsorienterad och drivs av ansvar samt att se hur detaljerna hänger samman med helheten. Du har förmågan att såväl stödja som utmana de du arbetar med och arbetar med finess och god pedagogik, uppskattar samarbete och interaktion samt har lätt för att bygga förtroende och relationer.

Om företaget
Doro är marknadsledande i Europa inom mobila lösningar för seniorer och Doros produkter säljs i mer än 40 länder på fem kontinenter. Doro erbjuder mervärdeskapande konsumentlösningar för seniorer i form av produkter och tjänster som möjliggör en tryggare, enklare vardag och förbättrar livskvaliteten för äldre och dess närstående. Doros heltäckande erbjudande sträcker sig från feature phones och smartphones med mjukvara och supporttjänster till trygghetstjänster och –produkter med ett tydligt fokus på lättanvända produkter. Doro AB är ett svenskt publikt företag och aktien är noterad på Nasdaq OMX Stockholm.

Ansökan
Låter det intressant? Du är varmt välkommen med din ansökan, sök snarast då vi arbetar med löpande urval. I denna rekrytering samarbetar Doro med SJR. Har du frågor är du välkommen att höra av dig till ansvarig rekryteringskonsult Sebastian Anderson på 040-66 55 102.